Ingredience
- 350 g těstovin
- 1 středně velká dýně hokaido
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cottage sýr
- 125 g tvarohu
- 2 žloutky
- 3 snítky tymiánu
- sůl, pepř
Dýně je posledních pár let na vzestupu. Její oblíbenost je celkem pochopitelná. Chutná jak ve slaných jídlech, tak i v těch sladkých. Příprava není nějak náročná. Tentokráte jsem ji zkusila zapéct s těstovinami.
Pokud chcete jídlo zcela bezmasé, nepřidávejte slaninu.
Postup:
Těstoviny uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky (semínka vydlabeme) a uvaříme také v lehce osolené vodě doměkka.
Cibuli nadrobno nakrájenou společně se slaninou a tymiánem orestujeme na olivovém oleji.
Vymažeme zapékací mísu nebo plíšek, rozvrstvíme těstoviny, posypeme cibulí se slaninou a poklademe dýní. Nakonec smícháme cottage, tvaroh, žloutky a sůl s pepřem a směs rozetřeme po vrchu.
Zapékáme na 200 °C zhruba 15-20 minut.
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100