Ingredience
- 1 kuře bez drobů
- 2 citrony
- 6 stroužků česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- olivový olej
- čerstvě mletá sůl
- voda
Pečené kuře – má tolik variant, co si jen vymyslíte. Tato kombinace s citronem je méně tradiční, ale o to více Vás překvapí výsledná chuť. Pokud máte malé brambůrky, přidejte je jako přílohu, lahodí to oku a děti to zaujme. No a co by to bylo za pečené kuře, kdyby k němu nebyl nějaký zeleninový salát? Já volila okurkový, ale pusťte se klidně do rajčatového nebo zelného.
Postup:
Kuře bez drobů rozpůlíme, osolíme ze všech stran. Na pekáči jej poklademe kolečky citronu (omytý!), oloupanými stroužky česneku (celý), rozmarýnem a zakapeme olivovým olejem. Lehce podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 200 °C.
Alespoň jednou otočíme a hlídáme, aby bylo dostatek výpeku (případně můžeme lehce přilít vody).Kuře musí být upečené i u kosti a krásně zezlátlé.
Jako příloho můžeme zvolit brambůrky – uvařené v lehce osolené vodě a následně dopečené na pár minut v troubě – omaštěné a posypané petrželovou natí. Také doporučuji přidat nějakou zeleninu, třeba v podobě okurkového salátu (nastrouhaná salátová okurka, lehce osolit, opepřit a přidat bílý jogurt).