Ingredience
- 1 středně veliký květák
- 1 větší hrst ovesných vloček
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- hrst strouhanky
- pažitka/řeřicha
Květákové bochánky jsou skvělou obměnou v přípravě květáku. Vzhledem k tomu, že jsou dopékané v troubě, nikoliv smažené na oleji, tak jsou lehké.
Postup:
Uvedeno na 12 bochánků.
Květák si rozebereme na růžičky, odstraníme košťál, omyjeme, lehce osolíme a dáme vařit. Jakmile bude květák uvařený doměkka, rozmačkáme ho. Ovesné vločky si spaříme vroucí vodou (stačí nechat ve vodě 2 minuty) a přidáme je společně se strouhankou a rozetřeným česnekem ke květáku. Nakonec přimícháme trochu nasekané pažitky/řeřichy a vše řádně promícháme. Utvoříme karbanátky a položíme na plech s pečícím papírem.
Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C po dobu 8-10 minut.
Můžeme si udělat dresing z bílého jogurtu a nakrájené jarní cibulky.
Dejte vědět svým přátelům...
86.666666666667
0
100