Jehněčí vývar s kapáním

100%

Hlasuj

Ingredience

  • jehněčí kosti
  • 3 velké mrkve
  • 2 menší petržele
  • 100 g celeru
  • 1 cibule
  • kousek natě z celeru
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • sůl
  • voda

Postup:

Do velkého hrnce vložíme kosti, které osolíme a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Počkáme, až voda začne vřít a vytvoří se pěna, kterou lžící sebereme. Přidáme veškerou očištěnou zeleninu (cibuli dáme vcelku, jen ji lehce nařízneme) a koření.

Vaříme pomalu dokud maso na kostech nezměkne. Pokud se zelenina uvaří dříve a nechceme ji mít rozvařenou, vyndáme ji a necháme táhnout už jen kosti.

Po uvaření polévku přecedíme, zeleninu nakrájíme na kousky a maso můžeme použít třeba následně do omáčky, která lze z vývaru připravit nebo jej nakrájet do samotného vývaru.

Kapání:

1 vejce, dětská krupice, hladká mouka, 1 lžíce vody

Do hrnečku nebo misky rozklepneme vejce, přidáme lžíci vody a postupně přidáváme po troškách krupici a mouku, dokud není směs hladká (šleháme vidličkou).

Pokud přidáváme do vývaru, musí nám vřít. Přidáváme po vidličkách a necháme ve vývaru uvařit.

jehneci-vyvar-s-kapanim

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100

Napiš komentář

-->