veprove-maso-na-porku

Vepřové maso na pórku

Hlasuj

Ingredience

  • 450 g libového vepřového masa
  • 2 velké nebo 3 menší cibule
  • 1 větší pórek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka citronového pepře
  • 200 ml vody

Postup:

Cibuli a pórek očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a restujeme na rozehřátém olivovém oleji. Mezitím si maso nakrájíme na kostičky, lehce osolíme a přidáme špetku citronového pepře, promícháme.

Jakmile cibule zezlátne, přidáme kostky masa, lehce opečeme ze všech stran a zalijeme vodou. Přiklopíme poklicí a dusíme, dokud maso nezměkne.

Pozn. jako vhodná příloha je cuketový kuskus (kuskus klasicky uvaříme zalitím horké vody, lehce osolíme. Menší cuketu nakrájíme na malé kostičky, restujeme na olivovém oleji, přimícháme kuskus.)

veprove-maso-na-porku

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->