Pečená mrkev s tymiánem

50%

Hlasuj

Ingredience

  • Mladá mrkev
  • tymián
  • česnek
  • hrubozrnná sůl
  • pár kapek olivového oleje

Mrkev je sladká, dětem se dává již na první příkrmy, proto se nemusíte bát, že by někomu nezachutnala i tato pečená. Tato pečená varianta se výborně hodí jako příloha k pečenému masu nebo klidně jen tak samotná, protože má skutečně výraznou a nenapodobitelnou chuť.

Postup:

Mrkev necháme s částí natě (zhruba 1-2 cm), důkladně ji omyjeme, větší kousky můžeme rozkrojit napůl. Dáme na 20 minut povařit do vody.

Po vyndání rozprostřeme na plech, pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme hrubozrnnou solí, položíme čerstvé snítky tymiánu a několik stroužků česneku a dáme péct do předem vyhřáté trouby, dokud nebude mrkev pěkně měkká a opečená. V průběhu můžete promíchat.

pecena-mrkev

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100

Napiš komentář

-->