orechove-palacinky-s-medem

Ořechové (bezlepkové) palačinky

80%

Porcí

4

Příprava

10 min

Vaření

15 min

Hlasuj

Ingredience

  • 250 g namletých vlašských ořechů
  • 200 g špaldové mouky hladce mleté (,nebo bezlepkové mouky)
  • 4 vejce
  • 350 ml klasického, nebo libovolného rostlinného mléka
  • 1-3 polévkové lžíce rozpuštěného medu
  • ghí

Myslím, že neznám dítě, které by nemilovalo palačinky. Já osobně je tedy zrovna dvakrát nemusím, ale poslední dobou se snažím experimentovat a zkoušet nové chutě a zdobení, takže jednou za čas si je s chutí dám také. Každopádně i kdybych na ně neměla chuť, tak je i tak s radostí připravím pro děti a zbytek rodiny :)

Tento týden fotím ghíčko od Probia (konkrétně tento produkt je od Living Spoon). Probio předpokládám všichni znáte, ale kdyby nááááhodou ne,tak věřte, že tohle je jedna z českých firem, která stojí za to podporovat – tím myslím podporovat je nakupováním jejich mouky a výrobků. Jde o prvního českého výrobce biopotravin a momentálně i největšího. Co se mi na nich líbí nejvíc, tak že i když se takto vypracovali a rozrostli, tak že vše stále dělají srdcem a se stejným zapálením, jako tomu bylo na začátku. A to mě baví. Jednou o nich napíši víc, teď si zatím můžete přečíst jejich příběh. Třeba u dobrého čaje a těchto luxusních oříškových palačinek.

Mrknout naPROBIO

Verze pro celiaky: bezlepkové palačinky

Místo špaldové mouky, kterou jsem použila do receptu já, použijte svoji oblíbenou bezlepkovou variantu.

Zdravé mlsání? Proč ne. Hurá na ořechové palačinky ♥

Jako první si nameleme vlašské ořechy – co nejjemněji to půjde. Smícháme je s moukou, přidáme mléko, vejce, med a vše promícháme metličkou.

Metličkou mícháme tak dlouho, dokud nemáme těsto bez hrudek. Konzistence je stejná, jako když děláme klasické palačinky. V případě, že máte těsto řidší, přisypte mouku, nebo ořechy.

Medu dáme podle chuti 1-3 lžíce – záleží také na tom, jak pak chceme palačinky jíst. Pokud samotné, klidně dejte celé 3 lžíce. Jestli se ale chystáme palačinky potřít medem, marmeládou nebo jiným “sladidlem”, pak není potřeba palačinky přesladit.

Těsto necháme 30 minut stát.

Rozehřejeme si pánev, rozpustíme lžičku přepuštěného másla a smažíme postupně palačinky z obou stran. Ghí je super, že má také nasládlou a oříškovou příchuť, takže máme palačinky skutečně dokonale oříškové.

Čím zdobit?

My si palačinky pokapali medem a posypali kokosem a sušenými borůvkami. Pro děti jsem pak chystala odpoledne ještě verzi pomazanou domácí meruňkovou marmeládou a skvěle budou chutnat třeba s nastrouhaným jablíčkem nebo hruškou.

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu) – přihlášením dáváte souhlas s odběrem novinek z blogu Recepty dětem.

Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem zasílání newsletterů -novinek z blogu. Stisknutím tlačítka "Registrovat se" dáváte automaticky souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje.

Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥

recept-na-zdrave-palacinky testo-na-palacinky orechove-palacinky recept-na-zdrave-palacinky-pro-deti palacinky-pro-celiaky palacinky-z-orechu dezert-bez-cukru zdrave-palacinky-bez-cukru bezlepkove-palacinky orechove-palacinky-s-medemprepustene-maslo-pouziti

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
80 0 100 5