Ingredience
- 250 g namletých vlašských ořechů
- 200 g špaldové mouky hladce mleté (,nebo bezlepkové mouky)
- 4 vejce
- 350 ml klasického, nebo libovolného rostlinného mléka
- 1-3 polévkové lžíce rozpuštěného medu
- ghí
Myslím, že neznám dítě, které by nemilovalo palačinky. Já osobně je tedy zrovna dvakrát nemusím, ale poslední dobou se snažím experimentovat a zkoušet nové chutě a zdobení, takže jednou za čas si je s chutí dám také. Každopádně i kdybych na ně neměla chuť, tak je i tak s radostí připravím pro děti a zbytek rodiny
Tento týden fotím ghíčko od Probia (konkrétně tento produkt je od Living Spoon). Probio předpokládám všichni znáte, ale kdyby nááááhodou ne,tak věřte, že tohle je jedna z českých firem, která stojí za to podporovat – tím myslím podporovat je nakupováním jejich mouky a výrobků. Jde o prvního českého výrobce biopotravin a momentálně i největšího. Co se mi na nich líbí nejvíc, tak že i když se takto vypracovali a rozrostli, tak že vše stále dělají srdcem a se stejným zapálením, jako tomu bylo na začátku. A to mě baví. Jednou o nich napíši víc, teď si zatím můžete přečíst jejich příběh. Třeba u dobrého čaje a těchto luxusních oříškových palačinek.
Verze pro celiaky: bezlepkové palačinky
Místo špaldové mouky, kterou jsem použila do receptu já, použijte svoji oblíbenou bezlepkovou variantu.
Zdravé mlsání? Proč ne. Hurá na ořechové palačinky ♥
Jako první si nameleme vlašské ořechy – co nejjemněji to půjde. Smícháme je s moukou, přidáme mléko, vejce, med a vše promícháme metličkou.
Metličkou mícháme tak dlouho, dokud nemáme těsto bez hrudek. Konzistence je stejná, jako když děláme klasické palačinky. V případě, že máte těsto řidší, přisypte mouku, nebo ořechy.
Medu dáme podle chuti 1-3 lžíce – záleží také na tom, jak pak chceme palačinky jíst. Pokud samotné, klidně dejte celé 3 lžíce. Jestli se ale chystáme palačinky potřít medem, marmeládou nebo jiným “sladidlem”, pak není potřeba palačinky přesladit.
Těsto necháme 30 minut stát.
Rozehřejeme si pánev, rozpustíme lžičku přepuštěného másla a smažíme postupně palačinky z obou stran. Ghí je super, že má také nasládlou a oříškovou příchuť, takže máme palačinky skutečně dokonale oříškové.
Čím zdobit?
My si palačinky pokapali medem a posypali kokosem a sušenými borůvkami. Pro děti jsem pak chystala odpoledne ještě verzi pomazanou domácí meruňkovou marmeládou a skvěle budou chutnat třeba s nastrouhaným jablíčkem nebo hruškou.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu) – přihlášením dáváte souhlas s odběrem novinek z blogu Recepty dětem.
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥