livance-spaldova-mouka

Narozeninové lívanečky

Porcí

8

Hlasuj

Ingredience

  • Ghí nebo olej na vymazání lívanečníku
  • 10 lžic bílého jogurtu
  • 4 lžíce čerstvého tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • borůvky nebo jiné ovoce k podávání
  • moučkový cukr na poprášení

Narozeniny. Hurá. To by chtělo něco speciálního ke snídani, nemyslíte? Zaručuji Vám, že tyto lívanečky potěší každého oslavence, tak jako potěšily mě (a ano, chystala jsem si je sama :-)).

Postup:

Těsto: 250 g hladce mleté celozrnné špaldové mouky, 150 g ovesných vloček, 300 g bílého jogurtu, 1 kávová lžička kypřícího prášku, 2 celá vejce, 2 lžičky slunečnicového oleje, špetka soli, mléko nebo voda na zředění (toto množství stačí na zhruba 16-19 lívanečků)

Smícháme veškeré ingredience na těsto, kromě mléka/vody. Těsto bude hutné, ale nechejte jej prozatím takto na 15 minut odstát, aby vločky mohly nasáknout.

V této pauze si připravíme směs k podávání – smícháme jogurt, tvaroh a med.

Po 15 minutách promícháme směs a přilijeme buď mléko nebo vodu, aby vzniklo sice husté ale tekuté těsto.

Rozehřejeme lívanečník potřený přepuštěným máslem a smažíme z obou stran.

Nazdobíme a můžeme podávat.

livanecky-ovesne-vlocky

livance-spaldova-mouka livanecky-tvaroh domaci-livanecky-recept testo-na-livanecky-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->