citronovy_cheesecake

Citronový cheesecake

50%

Porcí

10

Příprava

15 min

Vaření

57 min

Hlasuj

Korpus

  • 300 g bebe sušenek
  • 50 g plátků mandlí
  • 2 zarovnané polévkové lžíce světlého karobu
  • 180 g rozpuštěného másla

Citronová vrstva

  • 350 g tvarohu
  • 400 g mascarpone
  • 30 g plátků mandlí
  • 2 vejce
  • z 1 citronu citronové kůry
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce špaldové mouky hladce mleté

Tento cheesecake byl upečený pro mé super kolegy do práce. Proto i ten “nevzhledný” podnos, na kterém jsem ho vezla druhý den do práce. Což bylo taky docela vtipné, protože jsem ho takhle vezla poprvé a až při sedání na sedačku v autobuse jsem zjistila, že poklop zase tak dobře nesedí :-) Naštěstí mám rychlý postřeh a cheesecake neskončil na zemi.

No a co vám budu povídat… byl vláčný, osvěžující a prostě fakt moc dobrý.

Jak upéct “cheesecake” s příchutí citronu

Do dortové formy o průměru 28 cm položíme na dno pečící papír  a odstřihneme okraje.

Sušenky a mandle rozmixujeme v mixéru, přimícháme karob a nasypeme vše do rozpuštěného másla. Vytvoříme pěkně tuhé těsto, které prsty natlačíme na dno formy. Pečeme 12 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C.

Mezi tím,co bude chladnout korpus, si smícháme citronovou vrstvu. Do mísy dáme veškeré ingredience a promícháme je tyčovým mixérem.

Jakmile je korpus vychladlý, naneseme citronovou vrstvu, uhladíme ji stěrkou a dáme péct 45 minut na 150 °C.

Po 45 minutách vypneme troubu, otevřeme dvířka a necháme v troubě další hodinu. I když se nám může zdát, že není cheesecake ještě hotový, tak věřte, že v troubě “dojde”. Po hodině vyndáme a dáme chladit do lednice, ideálně alespoň na 2-3 hodiny.

citronovy_dort_recept letni_dort_citron recept_na_chessecakeletni_dort_citronrecept_na_chessecakecitronovy_cheesecake

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100 2