Ingredience
- 3 větší mrkve
- 2 větší petržele
- 1 středně velká červená řepa
- 1 lučina kostka
- tymián
- sůl
- pepř
Počasí si stále dělá co chce. Chvíli nás navnadí na blížící se jaro, a pak druhý den zase sněží. Tělo stále potřebuje hlavně prohřát a doplnit energii. I proto stále sahám po místní kořenové zelenině, která lze připravit třeba i jako teplý salát.
Postup:
Mrkev i řepu si očistíme a nakrájíme. Mrkev a petržel na tenká kolečka, řepu rozkrojíme na čtvrtiny a krájíme také na tenké plátky. Rozehřejeme pánev, kápneme na ni pár kapek olivového oleje a vložíme nakrájenou zeleninu. Lehce osolíme, opepříme a přidáme tymián. Mícháme a po zhruba 5 minutách přidáme i nakrájený česnek. Promícháme, podlijeme lehce vodou a přikryjeme pokličkou, aby zelenina pěkně změkla.
Jakmile máme hotovo, můžeme při podávání přidat lučinu nebo nějaký čerstvý sýr.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100