Teplý zeleninový salát

Porcí

2

Příprava

5 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 3 větší mrkve
  • 2 větší petržele
  • 1 středně velká červená řepa
  • 1 lučina kostka
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Počasí si stále dělá co chce. Chvíli nás navnadí na blížící se jaro, a pak druhý den zase sněží. Tělo stále potřebuje hlavně prohřát a doplnit energii. I proto stále sahám po místní kořenové zelenině, která lze připravit třeba i jako teplý salát.

Postup:

Mrkev i řepu si očistíme a nakrájíme. Mrkev a petržel na tenká kolečka, řepu rozkrojíme na čtvrtiny a krájíme také na tenké plátky. Rozehřejeme pánev, kápneme na ni pár kapek olivového oleje a vložíme nakrájenou zeleninu. Lehce osolíme, opepříme a přidáme tymián. Mícháme a po zhruba 5 minutách přidáme i nakrájený česnek. Promícháme, podlijeme lehce vodou a přikryjeme pokličkou, aby zelenina pěkně změkla.

Jakmile máme hotovo, můžeme při podávání přidat lučinu nebo nějaký čerstvý sýr.

mrkev-repa-jidlo zelenina-recept recept-deti-zelenina-lucina

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100