Telecí maso na bílém chřestu

Porcí

6

Vaření

1 h 30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 600 g telecího masa
  • 500 g bílého chřestu
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g másla
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Kombinace telecího masa a bílého chřestu máme doma moc rádi. Když to doplníte o zeleninový salát, máte výborný oběd. Pokud se ovšem neobejdete bez klasické přílohy, doporučuji vařené nové brambory.

Postup:

Maso si nakrájíme na plátky (zhruba 2 cm široké). Jen pěstí naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 170 °C.

Připravíme si pekáček, který lze dát následně i do trouby. Rozehřejeme máslo a pár kapek olivového oleje. Přidáme nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, přimícháme na plátky nakrájený česnek a vložíme maso, které necháme prudce osmahnout z každé strany, aby se zatáhlo. Lehce podlijeme vodou, přidáme bylinky a vložíme do trouby.

Připravíme si chřest – ukrojíme 1,5-2 cm dřevnatou spodní část a oloupeme. Nakrájíme na zhruba 1 cm kousky.

Po 15 minutách přidáme nakrájený chřest, případně dolijeme trochu vody a vložíme zpět do trouby, kde necháme vše zhruba dalších 20-30 minut, dokud nebude maso pěkně měkké.

teleci-maso-chrest zeleninovy-salat

teleci-chrest-deti

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->