Ingredience
- 600 g telecího masa
- 500 g bílého chřestu
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 40 g másla
- snítka tymiánu a rozmarýnu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Kombinace telecího masa a bílého chřestu máme doma moc rádi. Když to doplníte o zeleninový salát, máte výborný oběd. Pokud se ovšem neobejdete bez klasické přílohy, doporučuji vařené nové brambory.
Postup:
Maso si nakrájíme na plátky (zhruba 2 cm široké). Jen pěstí naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Připravíme si pekáček, který lze dát následně i do trouby. Rozehřejeme máslo a pár kapek olivového oleje. Přidáme nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, přimícháme na plátky nakrájený česnek a vložíme maso, které necháme prudce osmahnout z každé strany, aby se zatáhlo. Lehce podlijeme vodou, přidáme bylinky a vložíme do trouby.
Připravíme si chřest – ukrojíme 1,5-2 cm dřevnatou spodní část a oloupeme. Nakrájíme na zhruba 1 cm kousky.
Po 15 minutách přidáme nakrájený chřest, případně dolijeme trochu vody a vložíme zpět do trouby, kde necháme vše zhruba dalších 20-30 minut, dokud nebude maso pěkně měkké.