Roštěnec pečený s brusinkami

100%

Porcí

6

Vaření

45 min

Hlasuj

Ingredience

  • kus telecího nízkého roštěnce vcelku
  • sůl
  • sádlo
  • brusinky
  • vývar/voda na podlití

Máte rádi maso, ale bojíte se, že jen vysušíte nebo nebude správně měkké? Pečení v celku je dle mého snazší než příprava masa, které máte nakrájené na tenké plátky.

Postup:

Rozehřejeme si troubu na 180 °C.

Maso osolíme a ze dvou stran potřeme brusinkami. Dáme rozehřát pekáček s trochou sádla a jakmile je dostatečně rozehřátý, opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Lehce podlijeme vodou nebo pokud máme k dispozici vývar, tak vývarem a přidáme další 3 lžíce brusinek. Vložíme do trouby.

Během pečení alespoň jednou maso otočíme a hlídáme, aby se maso nevysušovalo – přeléváme maso. Pečeme zhruba 35-45 minut v případě, že jej chceme mít více propečený, ale ne vysušený. Po vyndání z trouby necháme maso ještě 5-10 minut odstát, poté teprve krájíme na plátky.

Dokončení: 1 menší kedlubna gigant (nebo klasická kedlubna), kuskus, cibule, řeřicha, lžíce sádla

Zatímco se peče maso, okrájíme kedlubnu, nakrájíme ji na tenké plátky a podusíme v lehce osolené vodě doměkka.

Kuskus si připravíme klasickým způsobem dle návodu. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kuskus, promícháme a nakonec přidáme nadrobno nakrájenou řeřichu (lze zaměnit například za pažitku).

rostenec-brusinky-recept rostenec-priprava-masapriprava-masa-recept-peceni-teleci-rostenec

 

 

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->