Ingredience
- kus telecího nízkého roštěnce vcelku
- sůl
- sádlo
- brusinky
- vývar/voda na podlití
Máte rádi maso, ale bojíte se, že jen vysušíte nebo nebude správně měkké? Pečení v celku je dle mého snazší než příprava masa, které máte nakrájené na tenké plátky.
Postup:
Rozehřejeme si troubu na 180 °C.
Maso osolíme a ze dvou stran potřeme brusinkami. Dáme rozehřát pekáček s trochou sádla a jakmile je dostatečně rozehřátý, opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Lehce podlijeme vodou nebo pokud máme k dispozici vývar, tak vývarem a přidáme další 3 lžíce brusinek. Vložíme do trouby.
Během pečení alespoň jednou maso otočíme a hlídáme, aby se maso nevysušovalo – přeléváme maso. Pečeme zhruba 35-45 minut v případě, že jej chceme mít více propečený, ale ne vysušený. Po vyndání z trouby necháme maso ještě 5-10 minut odstát, poté teprve krájíme na plátky.
Dokončení: 1 menší kedlubna gigant (nebo klasická kedlubna), kuskus, cibule, řeřicha, lžíce sádla
Zatímco se peče maso, okrájíme kedlubnu, nakrájíme ji na tenké plátky a podusíme v lehce osolené vodě doměkka.
Kuskus si připravíme klasickým způsobem dle návodu. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kuskus, promícháme a nakonec přidáme nadrobno nakrájenou řeřichu (lze zaměnit například za pažitku).