Ingredience
- 600 g falešné svíčkové
- 3 stroužky česneku
- 80 g demi-glace
- voda
- sůl
Falešná svíčková jinak řečeno plec kulatá – název získala díky podobnosti s pravou svíčkovou. Maso je křehké a měkké. Pokud použijete při pečení buď domácí nebo kvalitní kupovaný demi-glace místo kostky bujónu nebo vývaru, bude mít výpek skutečně silnou a lahodnou chuť.
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, skutečně jen lehce osolíme a vložíme do pekáče. Česnek nakrájíme na malé kousky, nasypeme na maso. Demi- glace smícháme s vodou a podlijeme maso, tak aby lehce vykukovalo – nemusí plavat.
Pečeme v předem vyhřát troubě na 200 °C, dokud maso nezměkne.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
20
0
100