Ingredience
- 1 slepice
- 3 cibule
- 150 g slaniny
- 3 velké mrkve
- 2 bobkové listy
- sůl
- 5 kuliček celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 lžíce sádla
Postup:
Slepici dáme vařit do hrnce s osolenou vodou, přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme hodinu.
Na sádle restujeme nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a mrkev na kolečka. Na tento základ vložíme předvařenou slepici, kterou můžeme ještě lehce osolit a podlijeme trochou vývaru. Koření vybereme a přidáme do pekáče, který vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme již odkryté, aby se nám udělala kůrka.
Slepici hlídáme, aby se nespálila, v průběhu pečení alespoň jednou otočíme, případně můžeme podlít vývarem.
Jakmile je slepice měkká, vyjmeme koření. Podáváme například se šťouchaným bramborem a přidáme základ (cibule, mrkev a slanina).
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100