Jehněčí maso na pomerančích

Vaření

1 h 5 min

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g jehněčího masa z kýty
  • česnek
  • sůl
  • 2 lžíce sádla
  • 1 pomeranč na měsíčky
  • 1/2 pomeranče šťáva
  • 3 velké lžíce bílého jogurtu

Postup:

Jehněčí maso necháme vcelku, osolíme a potřeme česnekem. V uzavřeném hrnci jej necháme 2 dny v lednici. Pokud chceme použít skopové maso, musíme jej v lednici nechat ideálně 3-4 dny.

Připravíme si pekáč, který lze použít jak na vařit, tak i do trouby. Rozpálíme si sádlo a maso opečeme ze všech stran. Vymačkáme si šťávu z 1/2 pomeranče a nalijeme do pekáče, plus přidáme trochu teplé vody. Odstavíme z vařiče a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C.

Maso během pečení otáčíme nebo alespoň poléváme výpekem, aby se nevysušilo. Zhruba po 25 minutách přidáme pomeranč, který jsme rozloupli na měsíčky a dáme zpět do trouby.

Záleží, jak velké kusy vcelku máme, ale zhruba za 45-60 minut by mělo být maso upečené.

Maso si dáme bokem a do výpeku přidáme jogurt. Tyčovým mixérem výpek s pomeranči rozmixujeme – pokud si chceme nechat nějaký měsíček pomeranče na ozdobu, dáme ho bokem před mixováním.

Jako vhodnou přílohu doporučuji například základní risotto.

recept-jehneci-priprava

jehneci-maso-recept-pomerance

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->