Domácí tvarohový cheesecake

Porcí

10

Vaření

57 min

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g tvarohu
  • 400 g zakysaná smetana
  • 50 g másla
  • 25 g plátků mandlí
  • 1 vejce
  • 2 lžíce žitné mouky hladce mleté
  • 3 velké lžíce medu
  • z půlky citronu šťáva
  • půlka vanilkového lusku (případně vanilkový cukr)

Postup:

Korpus: 250 g bebe sušenek, 3 lžíce karobu, 50 g plátků mandlí, 170 g rozpuštěného másla

Do dortové formy o průměru 28 cm položíme na dno pečící papír (okraje odstřihneme).

Sušenky a mandle rozmixujeme v mixéru, přimícháme karob a nasypeme do rozpuštěného másla. Vytvoříme tuhé těsto, které prsty natlačíme na dno formy. Pečeme 12 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C.

Mezi tím, co bude chladnout korpus, připravíme si druhou vrstvu. Do mísy dáme veškeré ingredience a promícháme je tyčovým mixérem.

Jakmile je korpus vychladlý, naneseme druhou vrstvu, uhladíme a dáme péct 45 minut na 150 °C.

Po 45 minutách vypneme troubu, otevřeme dvířka a necháme v troubě další hodinu. Po hodině vyndáme a dáme chladit do lednice, ideálně alespoň na 2-3 hodiny.

domaci-tvarohovy-cheesecake domaci-cheesecake

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->