Ingredience
- 380 g celozrnné pšeničné mouky
- 200 g hladké mouky
- 360 ml vlažné vody
- 1 kávová lžička cukru
- 2 kávové lžičky sušeného droždí
- 1 zarovnaná kávová lžička soli soli
- zhruba 1 lžíce olivového oleje
- 80 g oliv (zelených nebo černých)
- 80 g sušených rajčat
Domácí pečivo prostě milujeme. Baví mě vymýšlet nové a nové kombinace a druhy. Zrovna nedávno jsem ochutnala bulky s olivami a byly tak dobré, že jsem se rozhodla upéct něco podobného i doma. Bulky zaměnila za bagety a přidala navíc sušená rajčata. Můžu říct, že není potřeba ani nic přidávat a pochutnáte si na nich jen tak.
Jak upéct bagetu
Vytvoříme si nejdříve kvásek. Ve vlažné vodě rozpustíme cukr, odebereme zhruba 1/3 bokem a v ní a rozmícháme sušené droždí.
Ve větší míse smícháme mouky a sůl a jakmile vzejde kvásek, přidáme jej do těsta i se zbytkem vody. Promícháme důkladně vařečkou, přidáme i nakrájené olivy a rajčata na malé kousky a přidáme olivový olej. Ještě jednou promícháme, lehce posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na 1 hodinu kynout.
Po vykynutí dáme těsto na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části a vytvarujeme bagety. Přendáme na plech s pečícím papírem, vrch párkrát nařízneme, lehce potřeme vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C po dobu zhruba 30 minut.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
80
0
100