Bagety s olivami a sušenými rajčaty

80%

Příprava

8 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 380 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 360 ml vlažné vody
  • 1 kávová lžička cukru
  • 2 kávové lžičky sušeného droždí
  • 1 zarovnaná kávová lžička soli soli
  • zhruba 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g oliv (zelených nebo černých)
  • 80 g sušených rajčat

Domácí pečivo prostě milujeme. Baví mě vymýšlet nové a nové kombinace a druhy. Zrovna nedávno jsem ochutnala bulky s olivami a byly tak dobré, že jsem se rozhodla upéct něco podobného i doma. Bulky zaměnila za bagety a přidala navíc sušená rajčata. Můžu říct, že není potřeba ani nic přidávat a pochutnáte si na nich jen tak.

Jak upéct bagetu

Vytvoříme si nejdříve kvásek. Ve vlažné vodě rozpustíme cukr, odebereme zhruba 1/3 bokem a v ní a rozmícháme sušené droždí.

Ve větší míse smícháme mouky a sůl a jakmile vzejde kvásek, přidáme jej do těsta i se zbytkem vody. Promícháme důkladně vařečkou, přidáme i nakrájené olivy a rajčata na malé kousky a přidáme olivový olej. Ještě jednou promícháme, lehce posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na 1 hodinu kynout.

Po vykynutí dáme těsto na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části a vytvarujeme bagety. Přendáme na plech s pečícím papírem, vrch párkrát nařízneme, lehce potřeme vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C po dobu zhruba 30 minut.

hladka-mouka-pouziti bagety-recept-domaci pecivo-recept-domaci bagety-domaci-postup

susena-rajcata-olivy

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
80 0 100