jablecny-kolac-orechy

Jablečno-ořechový koláč

88%

Porcí

12

Příprava

15 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Like 14

Ingredience

  • 1 kelímek (malý) bílého jogurtu
  • 1 kelímek špaldové mouky hladce mleté
  • 3 velké lžíce medu
  • 1/2 kelímku rozpuštěného másla
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 bio skořicový cukr
  • 5 větších jablek
  • 3 velké hrsti ořechů
  • 1 lžíce medu
  • tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu

Jablka + ořechy + med = značka ideál. Dostali jsme od strýce obrovskou hromadu jablek, náš ořech letos konečně zase “rodil” a med máme od skoro souseda. Sezónní a lokální suroviny, co víc si přát.

Přemýšlela jsem nad receptem a vzhledem k tomu, že mi zrovna včera nějak došla inspirace, tak jsem sáhla po oblíbeném jogurtovém těstě. I díky němu je koláč krásně vláčný.

Postup:

Ve větší míse si smícháme jogurt, mouku, prášek do pečiva, med, vejce a máslo (kelímek používáme stále ten malý od jogurtu). Bude stačit těsto promíchat vařečkou.

Jablka si umyjeme a nastrouháme i se slupkou. Ořechy stačí dát mezi utěrku a párkrát poklepat paličkou na maso. Je lepší, když zůstanou i větší kousky.

Plech (rozměr 24×34 cm  nebo kulatá forma) si vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rozetřeme těsto, navrstvíme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem a zasypeme ořechy. Nakonec ořechy ještě zakapeme 1 lžící medu.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.

kolac-deti-recept orechovy-kolac jablka-recept jablecny-kolac-orechy

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
87.5 0 100 16
-->