Meruňkový koláč z křehkého těsta

100%

Porcí

8

Vaření

35 min

Hlasuj

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g kukuřičné mouky hladce mleté
  • 170 g másla (nakrájejte na kousky)
  • 80 g moučkového cukru + trocha na posypání
  • 1 celý bio vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 1/2 citronu šťáva citronu
  • 5 lžic mléka

Postup:

Náplň: Čerstvé meruňky nebo meruňkový kompot (300 g), 80 g mandlových lupínků

Z uvedených surovin na těsto si ručně vypracujeme těsto (nemícháme vařečkou). Těsto musí být tužší. Dbejte na to, aby jste dobře zapracovali kousky másla. Jakmile je těsto hotové, zabalte jej do potravinové folie a dejte na 1 hodinu do lednice.

Kulatou koláčovou formu vymažeme lehce máslem a vysypeme strouhankou. Z těsta odkrojíme 1/4 a větší část roztáhneme do formy. Poklademe meruňkami, posypeme mandlovými lupínky a ze zbylého těsta vykrojíme srdíčka, které poklademe po okraji.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 35 minut. Po vytažení necháme vychladit a posypeme lehce moučkovým cukrem.

merunkovy-kolac-z-krehkeho-testa

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->