Ingredience
- 250 g Majolky delikates Boneco
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 snítky šalvěje
- 100 g sušených rajčat v oleji
- 1 kávová lžička kaparů
- špetka čerstvě mletého pepře
Poslední dobou se snažím dávat si záležet na večeřích. Respektive se snažím, aby to nebylo stále jen “chleba s něčím”. Nejčastěji to vyhrávají právě saláty. Zvlášť teď v létě stačí zajít na zahradu, otrhat, co zrovna roste, nebo se případně stavit cestou z práce na trhu/v zelenině (, pokud nemáte zahradu) a máte z půlky hotovo. Pak už jen obměňuji “přílohu”. Jednou to je čerstvý sýr, podruhé jen semínka a ořechy, pak třeba parmská šunka a tentokrát padla volba na karbanátky a dresink.
Dresinky dělám často a hodně střídám jejich základ. Většinou si vystačím jen s řeckým jogurtem, ale tentokrát jsem měla chuť na něco jemného, takže padla volba na majonézu. O víkendech si dám třeba i práci s domácí, ale přes týden jsem ráda za kupovanou. A protože připravuji recepty pro Boneco, tak se není čemu divit, že jsem zvolila právě i jejich Majolku Delikates. Nemá konzervační látky a chuťově mi vyhovuje. Takže jako základ pro dresing super. A jak už mě znáte, ráda používám bylinky, takže i tentokrát jsem zvolila dochucení právě bylinkami a milovanými sušenými rajčaty. Protože na těch jsem si vytvořila vyloženě závislost. 🙂
Připravte si chutný letní salát s karbanátky a jemným dresinkem
Nejdříve si připravíme dresing, který je dobrý dát alespoň na půl hodiny do lednice vychladit.
V míse smícháme majolku, nasekané bylinky a sušená rajčata. Lehce opepříme a přidáme nasekané kapary. Vše promícháme a dáme do lednice. Sůl už v tomto případě vůbec nepřidáváme.
Karbanátky připravíme jen základní, bez nějakého výrazného koření, aby vynikla chuť dresingu. Množství masa není veliké, na 1 porci určitě stačí 2-3 menší karbanátky.
Ingredience na karbanátky:
- 600 g mletého masa na karbanátky (směs vepřového a telecího/hovězího)
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- čerstvě mletá sůl
- čerstvě mletý pepř
Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky a smícháme se všemi ingrediencemi. Navlhčíme si ruce vodou a tvarujeme malé karbanátky na plech s pečícím papírem. Pokud chceme, tak každý karbanátek ještě obalíme v plátku schwarzwaldské šunky.
Pečeme v troubě na 200 °C zhruba 8-10 minut z každé strany (dle velikosti karbanátků).
Během pečení si namícháme salát. Můžeme zvolit kombinaci listových salátů, které natrháme a přidáme ještě nastrouhanou/nakrájenou mrkev. Zakapeme kvalitním olivovým olejem, jen lehounce osolíme a máme hotovo.
Při podávání nandáme salát na talíř, přidáme čerstvě vytažené karbanátky a vychlazený dresink z lednice.
Také pro mě můžete hlasovat v anketě, kterou pořádá časopis Maminka v sekci Maminka blogerka → HLASOVÁNÍ ← (není potřeba žádné ověřování).
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu) – přihlášením dáváte souhlas s odběrem novinek z blogu Recepty dětem.
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.