kuřecí recept

Kuře s chutí Španělska

100%

Porcí

6

Příprava

15-20 min

Vaření

1 h 5 min

Hlasuj

Ingredience

  • 12 kuřecích čtvrtek a paliček (6 a 6)
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 kávová lžička (španělské) mleté uzené papriky
  • 350 g zavařených bílých fazolí
  • 520 g loupaných rajčat
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 menší mrkve
  • 1 polévková lžíce červeného vinného octu
  • 2 zarovnané polévkové lžíce třtinového cukru
  • hrst zelených oliv bez pecky
  • hrst černých oliv bez pecky
  • čerstvě mletá sůl
  • olivový olej

Na cestování miluji poznávání nových míst, kultur, lidí a v neposlední řadě ochutnávání nových jídel. Letos se určitě nikam do zahraničí nepodíváme, ani ne tak kvůli covidu, ale hlavně díky naší malé Rozárce. Ale to neznamená, že si nemůžeme pochutnat na něčem “světovém” i doma.

V dnešní době si totiž člověk může zajet do města do speciálních obchůdků, které jsou zaměřeny například na Itálii, Řecko, Španělsko, Asii… a nakoupit si jejich klasicky národní ingredience. My to máme nejblíž do Brna, ale protože i tam se nedostanu já osobně zase až tak často, tak s velkým díky využívám možností e-shopů. Jedním z takových (jak já říkám) žravých e-shopů jsou také španělské edelikatesy, kde jsem vybrala suroviny na tento recept.

Inspirovala jsem se dřívější návstěvou právě Španělska, kde jsem ochutnala na podobný způsob připravené krůtí maso. Kombinace rajčat, bílých fazolí a oliv mě tehdy hodně zaujala a věřím, že zachutná i vám doma.

Jako přílohu doporučuji: čerstvou bagetu/chléb/rýži/placky.

A jak vidíte, tentokrát mi asistoval Jirka, který se snaží být akční v kuchyni po vzoru soutěže Masterchef.

Btw. pokud bych ze všech surovin, které jsem zatím ochutnala, měla něco vyzvednout, tak to budou rozhodně bílé fazole, které byly tak dokonale jemné, že jsem je ujídala ze sklenice předem. 🙂 Pak je to chuťově vyvážený červený vinný ocet – tak dobrý jsem zatím asi fakt jinde neměla. No a další ingredienci jsem vám dala na poslední fotku – není sice použitá v receptu, ale můžete to brát jako takový tip… Španělsko je proslulé kvalitním a plným červeným vínem, takže tady není o čem. 🙂

A teď už hurá na recept.

Připravte si chutné kuřecí maso

Jako první si rozehřejeme troubu na 200 °C.

Očistíme si mrkev, cibuli a česnek. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na drobno a česnek na tenké plátky.

V pánvi/hrnci/míse, která je vhodná jak na sporák tak i do trouby, si rozehřejeme pár kapek olivového oleje a osmažíme na něm cibulku. Pak přidáme mrkev a jako poslední česnek, aby nám nezhořkl. Necháme ze 3 minuty opékat.

Přidáme konzervovaná rajčata, červený vinný ocet, třtinový cukr, tymián a lehce osolíme. Vše promícháme a necháme 5 minut probublávat. Nachystáme si mísu a do té přendáme omáčku, abychom si mohli připravit kuře.

Kuřecí maso osolíme a posypeme uzenou paprikou. Do pánve kápneme opět trochu olivového oleje a kuřecí čtvrtky a paličky osmažíme ze všech stran. Maso si naskládáme v pánvi bokem, vrátíme omáčku, maso rozmístíme a přidáme bílé fazole a olivy.

Dáme péct do trouby, dokud není maso upečené.

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.

španělské delikatesyšpanělské ingredienceuzená paprikamáslové fazolešpanělský receptrecept s rajčatyrecept kuřecí čtvrtkykuřecí maso receptpečené kuřecí masokuřecí maso a rajčatarecept s olivamikuřecí masorecept s kuřetemrecept na pečené kuřecí masoletní receptrecept na španělské jídlo

3W2B9780 3W2B9796

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100