14. 4. 2013
Lepek – zavádění, celiakie, obecné info
Lepek, jinak také gluten, je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu. Vzhledem k tomu, že se často objevuje nesnášenlivost na lepek – celiakie (chronické onemocnění sliznice tenkého střeva),… Číst dále…
14. 4. 2013
Kdy začít s různými druhy surovin?
Od kdy smí dítě mrkev, od kdy dávat jogurt, od kdy může jíst maso, od kdy kuskus….nesčetné množství otázek snad každé mámy. Tento přehled by Vám měl alespoň trochu usnadnit problém s tím, od kdy smí Vaše dítě začít jíst určité druhy surovin. Není to dlouho, co jsem byla ve stejné situaci a snažila jsem… Číst dále…