Blog

Sluneční bylinkobraní v Sonnentoru

Kde začít… to máte tak. Když vy sami žijete od dětství na vesnici, rodiče mají hospodářství, staráte se o zahradu, máte louku a celkově sdílíte přístup k šetrnému hospodaření a co nejvíce ekologickému zemědělství, tak vás neskutečně potěší, když dostanete možnost zažít den se SONNENTOREM. Navíc jsem s sebou mohla vzít Violku, která tento den… Číst dále…

Maminka roku?

Tento článek bude hodně osobní. Asi nejvíc ze všech, co jsem sem na blog napsala. Už ani nevím, kdy to přesně bylo, myslím že nějak v únoru, nebo březnu, mi napsala kamarádka, že na netu zahlédla, že časopis a portál Maminka.cz pořádají přes celý rok anketu Maminka roku, a že tam je i kategorie Maminka… Číst dále…

Blogerfest a já

Dlouho se mi nestalo, že by mě něco oslovilo a nakoplo tak, jako právě první ročník Blogerfestu. Když mi Iva (autorka úžasného blogu DIY Projekty) z agentury Getfound napsala, abych dojela přednášet, tak jsem dlouho neváhala. Respektive nadhodila jsem to doma a Petr říkal, ať neváhám, tak jsem neváhala. Druhý den mi to už jako nejlepší… Číst dále…

Květnové tipy do kuchyně

Květnové tipy jsou tu. Tentokrát jich bude krapet více, ale za poslední měsíc jsem objevila další spoustu super věcí, o které se s vámi chci podělit. Opět půjde hlavně o ingredience a jídlo celkově. Ale za květen na blogu přistála i podrobnější recenze na šunkovar a opravdu dloooouhý speciál o rybách. Tyto články také doporučuji přečíst…. Číst dále…

Velký rybí speciál

Tento dlouhý speciál asi netřeba dlouho představovat. Jde o velký souhrn všeho, co se hodí vědět o rybách. Příprava mi dala docela zabrat a budu moc ráda, když se postaráte o to, že doplníte obsah. Jak? Hlavně tipy na místa, kde se dají ryby koupit, případně kam si na dobrou rybu zajít. Pište do komentářů… Číst dále…

Recenze – nerezový šunkovar

Jak už jsem zmínila dříve, postupně přecházíme doma na model “rozumný masožravec”, což znamená, že i když se masa nehodláme vzdát, tak ho jíme převážně z domácího chovu, případně z dobrého zdroje, ale hlavně v rozumné míře. Znamená to, že nepotřebujeme mít maso každý den. Stejně tak další masné výrobky. I ty kupuji jen kvalitní,… Číst dále…

Dubnové tipy do kuchyně

Nově bych vám ráda každý měsíc přinesla pár tipů do kuchyně. Převážně půjde o suroviny, ale je dost možné, že se tu objeví i tipy za zajímavé akce, případně výrobky. Každopádně vzhledem k tomu, že neustále zkoušíme doma něco nového, tak to bude stát jen na tom, aby to někdo nafotil a napsal… 😀 Kukuřičné… Číst dále…

Co já a spolupráce s firmami?

Když jsem začala psát blog, ani ve snu mě nenapadlo, že bude mít jednou takový úspěch a tolik čtenářů. Od začátku jsem do něj věnovala ohromné množství energie, času i financí a v určité fázi jsem si párkrát položila otázku, jestli mi to za to vlastně stojí. Odpověď přišla na podzim v roce 2015, kdy… Číst dále…

Svět z porcelánu

Představte si království. Království plné porcelánu. Jak by asi mohlo vypadat? Zhruba jako Porcelánový svět. Při focení jídel potřebuje food bloger dostatek nádobí. Aby to nebyla taková nuda a abych z toho měla radost. Vždy, když si pořídím, nebo dostanu nějaký pěkný kousek, tak mám hned chuť vařit a péct něco nového, abych si to… Číst dále…

Když ji miluješ, není co řešit! Cesta za dokonalou kávou…

Když ji miluješ, není co řešit… Káva. Ráda si ji vybírám. Ráda si ji dám někde v kavárně. Ráda si ji připravím doma i v práci. Miluji, když se mele a provoní to celou kuchyni. Miluji, že je to jedna z věcí, co nás s Petrem spojuje.  Co si budeme povídat. Začala jsem asi jako… Číst dále…