Report: Špilberk food festival 2014
6. – 8. 6. 2014 se v nádherném prostředí hradu Špilberk konal již třetí ročník Špilberk food festivalu. Nedalo mi to a vydala jsem se načerpat inspiraci pro moje vaření a pečení, abych Vás mohla dál zásobovat chutnými recepty.
Festivalu se účastnily přední (převážně) brněnské restaurace. Jako doprovodný program mě nejvíce zaujalo vaření italského šéfkuchaře, vlastnícího Michelinskou hvězdu, Stefana Ciotti. Byl mi velmi blízký jeho přístup k surovinám a přístupu k vaření. Zakládá si na čerstvých a sezónních surovinách, pokud možno regionálního původu. Sama jsem se s ním i s mojí sestrou šla vyfotit a seznámit.
Jídla, která mě zaujala:
– Filátko z mořského ďasa pošírované v tymiánovém másle, podávané na rizotu z mladého špenátu, přelité rybím fondem
– Pomalu pečený vyzrálý nízký roštěnec z plemene Angus s pepřovou omáčkou, ovoněnou brandy a podávaný s bramborovými šátečky z listového těsta
– skvělé dezerty