Blog

Dáš si švestku? Aneb sklizeň je tu

Léto pomalu končí. Na stromech dozrávají poslední letošní plody, ale na záhony lze dát třeba ještě špenát, mrkev nebo hrášek a těšit se na takové druhé “malé jaro”. Tohle je to, proč mám v posledních letech tolik ráda vesnici a možnost mít zahradu – většinu roku stačí otevřít branku, projít zahradu a mám většinu ingrediencí k přípravě oběda nebo večeře.

Někdo by mohl namítnout, že se to v dnešní době nevyplatí, když se dá zelenina a ovoce koupit na každém rohu. Měl by pravdu, skutečně se to již nevyplatí, je za tím navíc veliký kus práce.. ale ten pocit, když víte, co jíte. Navíc my už teď máme doma dva malé pomocníky. Violka zvládá připravovat záhony, semínky se většinou taky trefí do řádku a zalívání baví pro změnu Jiříka – uznávám, že tam je to kolikrát tak, že je mokré vše okolo, včetně Jiříka, jen ne ty záhony.

Pokud máte možnost mít alespoň jeden malý záhonek, využijte toho kousku země a zasejte třeba jen trochu mrkve nebo ředkviček. Taky se budete těšit na sklizeň, to Vám slibuji.

sklizen-1024x683 deti-recepty svestky-1024x682

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
-->