Blog

Entrée Restaurant

Přečetla jsem si po sobě celý článek a zjistila, že Entrée vychvaluji tak moc, že to může být až podezřelé. Takže na začátek netradičně vsouvám tento úvodník, kde na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí přísahám, že nejde o žádnou prvoplánovou reklamu a nic podobného. Jen jsou prostě tak dobří. Jo a psa doma vážně máme, koček a kocourů momentálně 4+2 koťata a duše by se taky našla.

V neděli 15. 5. 2016 jsme se hromadně vydali na Garden Food Festival do Olomouce (na celý festival bude recenze následovat již brzy). Už při prvním procházení areálu mě zaujal stánek Entrée Restaurant. Zatím ne ani tak nabídkou, jako tím, že z toho místa vycházela hudba, všichni se tam usmívali a někteří se dokonce pohodově pohupovali do rytmu.

S foťákem na krku už si tak nějak zvyknete hledat věci, které krapet vybočují, jiný pohled na svět… tady jsem hledat dlouho nemusela, přímo naproti mně stál zeleninový řezník. K dispozici měl zeleninovou zahrádku a nabourané saláty vozil místo kusů masa ke grilu. Ten kdo tohle vymyslel, tak skutečně klobouk dolů!

Všiml si mě a pokývl na Violi, která bez váhání šla :-)

entree IMG_5004

Nejdřív jsme vyzkoušeli Chléb vezdejší s vepřovým – ráda bych vám dopřála fotku, ale dětem to tak chutnalo, že jaksi fotka nestihla vzniknout. Každopádně výborné!

recenze_entree IMG_4992

Pak přišly na řadu Boží milosti – návštěvníci si mohli vyzkoušet sami nazdobit, tak jsem toho využila a pod taktovkou kuchaře se do toho dala. Neměla jsem to tak hezké, ale zase originalita oléé :-) Chutnaly báječně!

zdobeni_bozi_milosti

Celkově když pak zpětně hodnotím v porovnání s ostatními restauracemi, tak pro mě zůstává Entrée jedničkou festivalu. Pohodová atmosféra, dobře zvolená hudba, usměvavá obsluha, možnost dostat se přímo ke kuchařům a dokonce si zdobení i vyzkoušet… a v neposlední řadě dokonalé a drzé kombinace chutí! Takhle nějak si to představuji, a pokud by si tohle třeba náhodou četli zástupci některých brněnských restaurací, kteří se předhánějí ve svém umění na Špilberk Food Festivalu, tak přesně tak se to má dělat. Ono totiž tam je to naopak – název jídla se skládá z co nejvíc slov, aby to působilo honosně, jenže na talíři pak dostanete většinou jídlo, které není ani dochucené. Entrée a šéfkuchař Přemek Forejt jdou proti směru a jdou správně!

Zajímavé je, že zrovna minulý čtvrtek jsme s přítelem navštívili po vyhlášení ankety Food Blog roku pražskou Esku, ze které jsem byla stejně unešená. Obě restaurace nezapřou severský koncept a hlavně čerpají z přírody co to jde.

Zřejmě to tak mělo vyjít. Dvě silná E v jednom týdnu a okouzlení na hodně dlouho dopředu.

premek_forejt

lanyze blogerka garden_food_festival entree_olomouc deti_food_festival IMG_4996

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...