Blog

Hrnce Fissler

Když si vedete blog, čas od času se vám někdo ozve s tím, že by s vámi rád navázal spolupráci. Když si vedete blog, který je úspěšný, tak se vám takto ozve někdo téměř denně. Když na blogu chcete vydělávat a získat určitou “odměnu” za investovaný čas, tak za to jste rádi. Psaní blogu je totiž jinak zcela nevýdělečné a spíše prodělečné. Já se po konci rodičovské rozhodla, že si najdu práci a blog budu mít raději jen jako koníček, respektive velkého koně. Ráda ale podporuji a spolupracuji s projekty, za které se mohu podepsat.

S tím, jak jsem se rozhodla psát kuchařku, přišlo nabídek ještě více a to konkrétně hlavně na kuchařské nádobí. Já sama ale pokukovala už delší dobu po nových hrncích, které si pak vezmeme do nového. Sama jsem pročetla soustu recenzí, otázek a odpovědí ve fórech, ptala se v okolí a postupně jsem dospěla k názoru, že bych doma měla ráda hrnce Fissler. Už jen jejich motto “Radost z vaření” se mi tak nějak vryla do paměti. Ale tak motto za vás neuvaří že :-)

Jsem ráda, že jsem pak našla odvahu to vzít zcela opačně. Sama jsem oslovila e-shop Vše na vaření a domluvila si spolupráci při sestavování kuchařky a celkově mém vaření. Ani nevíte, jakou z této spolupráce mám radost. Nikdo mi totiž nic nenutí, nediktuje, netlačí… vše je čistě na mně. Dnes už mám všechny recepty do kuchařky dovařené a dopečené a s klidem můžu napsat, že zátěžovou zkouškou hrnce prošly na 1. Nerada píšu recenze po krátkém čase, takže s touto na celou sadu hrnců jsem čekala až po dopsání kuchařky. Jen tak totiž s klidem můžu doporučit něco, s čím jsem sama spokojená. I když někdo by mohl namítat, že ještě další roky ukážou, zda je tato značka dobrou investicí, ale tak nějak tomu věřím, že je.

Dost bylo obecného “tlachání” a hurá na samotné povídání o hrncích.

Fissler – radost z vaření

Společnost založil v roce 1845 Carl Philipp Fissler a dnes se můžeme ohlížet za její úspěšnou historií trvající déle než 170 let. Po generace sbírané zkušenosti, technologické know-how, dokonalá výroba, velká inovační síla – to jsou tři pilíře, z nichž vychází úspěch německé společnosti.

Společnost je celosvětově uznávaná pro své elegantní kuchyňské nádobí vysoké kvality, vyráběné na míru potřebám uživatelů. Funkčnost a design výrobků Fissler jsou přizpůsobeny tak, aby vždy pokrývaly co nejširší spektrum požadavků zákazníků. Není asi nic horšího, než když se nějaká značka, a nemusí jít jen o kuchyňské nádobí, zastaví ve svém vývoji a neposouvá se dál. Proto se mi líbí, že je u Fissleru vidět jasná snaha neustále vylepšovat svoji nabídku a nabízet do domácností vychytané produkty. Každý rok tak na trh uvedou novou řadu, pyšní se řadou patentů a ocenění za design. Vy si pak můžete vybrat, jestli si vyberete již osvědčenou řadu, nebo sáhnete po naprosté novince.

 

Oficiální popis sady hrnců Fissler

Souprava varného nádobí řady Hamburg® – 3 hrnce a kastrol s poklicemi a rendlík – je vyrobená z kvalitního nerezu, poklice jsou z tvrzeného skla, nerezová držadla se nezahřívají. Speciální dno CookStar zaručuje rychlé, dokonalé a rovnoměrné rozložení tepla po celém povrchu a úsporu energií. Nádobí má klasické linie a mnoho praktických funkcí, je vhodné pro každodenní vaření. Nerezové nádobí Hamburg® se může použít na všech známých typy ohřevu i v každé pečící troubě a mýt v myčce nádobí.

Složení sady:

  • hrnec s poklicí – průměr 16 cm, objem 2,1 l
  • hrnec s poklicí – průměr 20 cm, objem 3,7 l
  • hrnec s poklicí – průměr 24 cm, objem 5,8 l
  • kastrol s poklicí – průměr 20 cm, objem 2,4 l
  • rendlík bez poklice – průměr 16 cm, objem 1,4 l (na rendlík je možné použít poklici z hrnce)

Materiál: nerez 18/10 / poklice z tvrzeného skla

Použití: plyn, elektřina, sklokeramika, indukce, pečící trouby
Mytí: myčka nádobí

Dno CookStar zaručuje dokonalý a rychlý rozvod tepla, jeho akumulaci a úspory energií.
Držadla z žáruvzdorné oceli nepřenášejí teplo a zůstávají vždy chladná. Jsou dostatečně široká pro bezpečnou manipulaci s hrncem. Dokonale těsně přiléhající poklička zabraňuje úniku tepla a zachovává aroma potravin. Praktický okraj zabraňuje ukápnutí nebo rozlití při vylévání tekutého obsahu.

Varné nádobí řady Hamburk je vyrobené z nejkvalitnějšího nerezu 18/10 a tvrzeného skla. Může se používat na všech typech ohřevu – plynu, elektřině, sklokeramické i indukční varné desce a také v každém typu trouby i mýt v myčce nádobí.

Současně jsem si vybrala i tlakový hrnec Fissler, na který nedám dopustit. Je sice krapet těžší, ale všechny jeho funkce to vynahrazují. Recenzi tlakového hrnce už jste možná ode mě četli, pokud ne, tak mrkněte.

Proč jsem si vybrala právě Fissler?

Nerez je v dnešní gastronomii asi nejpoužívanějším materiálem, a to nejen na výrobu nádobí, ale i na pracovní plochy, spotřebiče a nábytek. Spojuje v sobě totiž několik zásadních výhod – obstojnou tvrdost (tím i odolnost proti poškození), odolnost proti korozi (tím i snadnou údržbu a hygienu), snadné průmyslové tvarování a přijatelnou cenu.

Nerezové nádobí dobře vypadá, má téměř neomezenou životnost a jeho údržba není ničím komplikovaná, snese i myčku nádobí. Ani náhodný pád na zem by neměl nerezové nádobí nijak poškodit, a pokud se vám podaří vnitřní povrch pánve nebo hrnce poškrábat, neztratí nádobí nic ze svých vlastností. Pokud nemá nějaké zvláštní rukojeti, bez potíží snese vysokou teplotu v troubě.

Největší nevýhodou u nerezového nádobí je ovšem nižší tepelná vodivost ze všech v gastronomii používaných kovů – v tomto případě hodně záleží na tloušťce nerezu.

Samozřejmě, že jsem se při výběru dívala i po ostatních materiálech. Jenže litina, která sice lépe vodí teplo, je dost těžká a na pravidelné vaření ji nevidím. Mám ale jednu pánvičku na grilování a ta je super. Ještě v budoucnu si plánuji pořídit nějaký větší litinový hrnec na pomalé vaření a dušení, ale u toho skončím. Titan určitě také není k zahození, zase jeho pořizovací cena u kompletních sad je krapet vyšší a keramika je na tom hůř s nepřilnavostí. Po všech pro a proti mi vyšel jako jasný vítěz právě nerez a s výběrem jsem spokojená.

Po výběru materiálu pokračovalo výběrové řízení :-) směrem k výrobci. Jak svojí nabídkou, funkčností, tak i designem mě zaujal právě německý Fissler. No a bylo jasno :-)

Na co který hrnec?

Asi je zbytečné, abych vám tady kompletně vypisovala, na co který hrnec používám. S tím už si každý poradí sám, ale jen tak namátkou můžu prozradit třeba to, že nejčastěji používaný je u nás  hrnec s poklicí – průměr 20 cm s objemem 3,7 l – konkrétně hlavně na polévky. Ale ani ostatní hrnce dlouho neleží ve skříni. Rendlík je super na rychlé ohřátí třeba mléka, nebo menší porce jídla, větší hrnce zase třeba na těstoviny, knedlíky a jídla pro celou rodinu. V hrnci s objemem 5,8 l jsem například uvařila knedlíky do kuchařky pro celou rodinu.

fissler

Recenze sady hrnců Fissler

Pokud byste se mě teď zeptali, jaké si koupit hrnce, tak vám s klidem doporučím právě tuto sadu hrnců – hodí se pro všechny, co doma vaří občas i často. Jako doplnění ale doporučuji pořídit i tlakový hrnec a nějaké ty pánvičky. Za celou dobu používání jsem neřešila jediný problém.

  • Hrnce jsou relativně lehké,
  • odolné (jeden mi už nešťastně spadl a nic se mu nestalo),
  • jídlo se nepřipaluje, ani když nepoužívám kupu tuku,
  • dobře se udržují,
  • úchyty se nepřehřívají,
  • pořizovací cena dle mého odpovídá kvalitě.
  • Líbivý design.

 Už teď se těším, až si je přenesu jednou (snad brzy :-)) do nové kuchyně.

 

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

jake-koupit-hrnce hrnce-na-indukci hrnec-vhodny-na-indukci hrnec-fissler

recenze-hrnce-indukce

jarni-zelena-polevka rizoto kapr_nacerno2

 

Kategorie

Autor

Gabriela Sedláková

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...