Blog

Česká kosmetika pro celou rodinu aneb Čemu se věnuji v práci

Mnozí z vás víte, že mě blog neživí. Už 6 let (ano, platí to i během rodičovské dovolené) jsem spokojenou zaměstnankyní agentury Shean, kde se věnuji hlavně sociálním sítím, PR a fotografii. I díky tomu jsem byla u zrodu FB profilu pro společnost NextForce. Když to takhle člověk napíše, zní to celkem odtažitě a nezajímavě. Co když bych vám ale prozradila, že…

Za touto firmou u nás v ČR stojí tým lidí, kteří pro ten projekt dýchají. Jsou tam od začátku, žádné divoké střídání, kdy každý kvartál komunikujete s někým jiným. Plně věří tomu, co dělají. A stejně tak věří svým výrobkům, které vznikají přímo u nás v České republice.

Za ty roky vím, že co řeknou a napíší, to platí. Rozvoj takového projektu je pro mě odměnou.

Vzhledem k tomu, že fotím naprostou většinu produktových fotek (lifestylovou formou), tak se u mě na Instagramu jejich stálice už několikrát mihly. Slíbila jsem, že vám je postupně představím víc a zároveň vám tak poodkryji kousek z toho, co mě živí.

nextforce recenze

Česká kosmetika má co nabídnout

Ke všem výrobkům, které vám v dnešním povídání ukážu, jsme si u nás doma vytvořili tak trochu závislost. 🙂 A nejen u nás doma. Nedávno mě pobavila kamarádka, která se mě ptala, jestli náhodou nemám v těch mých úlovcích od NextForce něco i na popraskané koutky. Chvíli na to přišel manžel, že dochází ten zelený krém na ruce, a aby toho nebylo málo, na konci týdne došla Violi, že má aft, tak jestli ji můžu najít to mazání, co zabírá. Shoda náhod, že to bylo vše tak při sobě, ale právě tehdy jsem si uvědomila, jak s námi doma NextForce doslova žije.

V portfoliu toho mají spoustu, což je vám už z předešlého odstavce asi jasné. Já se chci ale zaměřit hlavně na to, co doma používáme nejčastěji.

Ještě se hodí upozornění, že všechny zmíněné pecky koupíte v kamenných a online lékárnách, ne v drogeriích. Super je, že dost často na ně najdete akci. Já sleduji průběžně hlavně Lékárnu.cz.

Uxitol 25

Byly časy, kdy jsem ho nepotřebovala vůbec a litovala například sestru, která “na paty” trpí neustále. Jenže pak jsme se přestěhovali do nového, kde máme podlahové topení a ejhle, už i já jsem za Uxitol 25 vděčná. Určitě sami znáte ty reklamní triky, kdy vám prodejce slibuje, že se pomalu stačí na výrobek podívat a už funguje. 🙂 Je to přehnané, ale v případě Uxitolu 25 jsou ty viditelné a pocitové změny patrné vážně rychle. U mě konkrétně po 3 dnech mazání. Na úplné zlepšení stavu to chce samozřejmě delší dobu a hlavně myslet na prevenci. Takže jakmile vypozorujete, co vašim patám a chodidlům neprospívá, chce to s tím pracovat.

Složení Uxitolu 25  si klidně prostudujte, já vám prozradím, že na prvních místech stojí 25% urea, kyselina mléčná, aloe vera, panthenol, alantoin a bambucké máslo.

krém na patyuxitol 25

Uxitol 10

Vzpruha pro ruce celé rodiny. A to bez nadsázky. Uxitol 10 je láska. Jedno balení máme v koupelně v polici nad umyvadlem, další nosím v kabelce nebo batohu a třetí se schovává v pracovně ve stole.

Jeho spotřeba razantně roste v zimě, to jsou ruce víc vysušené. Plus když se Petr pustí do nějaké práce na domě a já s mamkou do záhonů.

Jestli u 25 poznáte rozdíl po 3 dnech, tady je to hned. Stačí vetřít malé množství balzámu do pokožky a užívat si hebkosti. Ta ovšem není naštěstí vykoupena tím, že byste měli ruce mastné jak od oleje a dělali otisky po celém domě. 🙂

Složení Uxitolu 10 je podobné tomu u 25. Hlavní rozdíl je v koncentraci urey. Ta je v tomto případě 10%.

 balzám na rucekrém na ruceuxitol 10recenze uxitol 10

Uxitol 13

Na tuhle novinku jsem se těšila jako malá holka. Naprosto bez mučení přiznám, že na suché lokty jsem občas použila Uxitol 10, jenže když se mi domů dostal balíček s Uxitolem 13 a přečetla jsem si, že je přímo stvořený pro suchou a šupinatou pokožku, plus také pro drsné lokty a kolena, hned jsem ho musela otestovat. I díky tomu, že vše nejdřív vyzkouším, pak lépe vím, jak výrobky fotit.

Uxitol 13 pro mě tedy byla jasná volba na lokty. A bohužel po pár týdnech i pro nohy a ruce. Čím to? Po těch 2 letech, co jsme odolávali covidu, navštívil i nás doma. A krom toho, že jsem vypadla z formy, tak mě začala trápit suchá pokožka a to hlavně na holeni a předloktí. Nikdy dřív jsem se s tímto problémem u sebe nesetkala. Paty, lokty, to ano, ale takové velké plochy, to tedy ne. Takže spotřeba Uxitolu 13 krapet vzrostla, ale vzhledem k tomu, že pak rychle mizí ono nepříjemné pnutí kůže, tak to za to stojí.

Uxitol 13 u nás doma používá ještě Violi. Jako malá trpěla na atopický ekzém, který naštěstí odezněl. Občas ji ale potrápí sušší pokožka, takže si ode mě toto tělové mléko ráda vypůjčí.

Kompletní složení vám tu vypisovat nebudu, ale zmíním hlavní složky: 13% urea, kyselina mléčná, ovesný olej, ceramidy, panthenol…

tělové mlékouxitol 13

U všech Uxitolů oceňuji:

  • nevtíravou vůni,
  • snadné roztírání,
  • že nezanechávají mastné fleky
  • a hlavně FUNGUJÍ!

česká kosmetika

V lékárnách je hledejte v těchto krabičkách, případně si je můžete objednat v některé z online lékáren, např. lekarna.cz.

uxitol

Zitenax krémpasta na opruzeniny

Obsahuje jen 8 složek, aby zbytečně nezatěžovala jemnou pokožku (nejen) nejmenších dětí. Zitenax pokožku chrání a zároveň o ni pečuje. V tom pravém slova smyslu. My ho používali u Rozárky hlavně v prvních týdnech, kdy jak všichni rodiče vědí, je frekvence stolice celkem velká. Díky tomu, že kupujeme šetrné pleny a vlhčené ubrousky, případně perlan, který namáčím do vody, tak na opruzeniny Rozárka dál netrpěla. Jedinou výjimkou je období růstu zubů.

Zitenax ale nepomáhá jen malým dětem. S opruzeninami se potýkají i starší lidé, často třeba “ležáci”, což jsme si doma bohužel a zároveň bohudík také prožili.

Dál tu mám i osobní tip, kdy (nejen mně) mi Zitenax zachránil stehna před odřeninami během léta. Všichni, co nemají onu vytouženou mezeru mezi stehny a nechtějí se vzdát sukní a šatů, to asi znají. Přiznám se, že mě samotnou to nenapadlo. Vypadlo to z kamarádky během našeho rozhovoru, kdy mi děkovala za Zitenax pro dceru s tím, že ho ona sama používá právě na stehna.

Nedávno jsem ji tedy napsala, že kdyby chtěla něco ještě lepšího, ať vyzkouší novinku Zitenax Active.

krém na opruzeniny zitenax-opruzeniny

Zitenax Active

Je totiž mladší bratr v Zitenax rodině, který je přímo stvořený pro namáhanou pokožku všech, kdo si chtějí užít radost z pohybu. A je jedno, jestli se jedná o děti, maminky na rodičovské dovolené, rekreační nebo vrcholové sportovce!

Vzhledem k tomu, že mám na starosti také to, aby se Zitenax Active dostal mezi lidi, tak vám můžu prozradit, že ho vyzkoušel a kladně ohodnotil jeden z našich nadějných biatlonistů nebo třeba manželský pár, který žije běháním a celkově sportem. I u nás doma si rychle našel svoje místo. Děti trénují hasičský sport, náš Jirka by běhal od rána do večera a v zimě nevynecháme běžky a sjezdovky.

Stejně jako u Zitenaxu na opruzeniny najdete ve složení “jen to nejnutnější”.

zitenax active recenzekrém na opruzeniny pro sportovcezitenax active zkušenostkrém zitenax active

Ostatní pomocníci už jen v bodech

  • SCAR ESTHETIQUE krém na jizvy → Když jsem si z Chorvatska dovezla rozříznuté koleno od pádu na kamenité cestě, věděla jsem, že jakmile se strup zahojí a objeví se jizva, mám v záloze tento krém. Pravidelné masírování pomohlo! Stejně tak jsem kupovala sestře a kamarádce po císařském řezu.

  • ALOCLAIR gel na dětské dásně → Asi vám nemusím říkat, jaký je to boj, když rostou dětem zuby. U Rozárky jsem používala jedině Aloclair. Protože: zabírá, nepálí, má skvělý aplikátor, kdy nemusíte gel nanášet prsty a nemá ve složení žádné zbytečnosti navíc. A pozor, teď je u nás aktuální i u růstu sedmiček u Violi.

  • ALOCLAIR Plus gel → Tohle je největší parťák naší Violi. Bohužel na afty celkem trpí. I když se jim snažíme předcházet, bere vitamíny atd., tak jednou za čas přijde s tím, že má v puse aft. Naštěstí se nám to daří podchytit hned v začátcích a hned otevíráme Aloclair na afty. A vzhledem k tomu, že ji čekají rovnátka, tak nám toho parťáka Aloclair bude dělat dál.

  • ZITENAX hygienický gel na ruce → Český hygienický gel na ruce, který jsme si doma zamilovali. Hlavně moje mamka a tchýně. 🙂 Krásně voní a nemáte po něm upatlané ruce. Bohužel tento gel bude postupně končit, takže jestli ho uvidíte ve své lékárně, tak si ho kupte do zásoby. 🙂 Stejně jako jsem to udělala já.

aloclair reference

 

Na závěr už jen pár řádků… Dlouho jsem váhala nad tím, jestli sem na blog přidávat i věci z běžného života. Ale jak víte, stojím si za tím, že stejně jako si dáváme záležet na kvalitních surovinách v kuchyni, je potřeba dbát i na to, čím dalším se obklopujeme. A kosmetika je dalším příkladem.

uxitol 10krém na rucečeský zitenax zitenax-active-reference

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...