Blog

Chuť léta – Lidl Food Challenge

chut-leta2

Recept připravený pro Lidl Food Challenge – blogerská výzva probíhající během června 2015. Tři zadané ingredience – vlastní recept – vlastní prezentace.

Chtěla jsem něco, co se bude dát zmrazit v případě, že se chcete osvěžit. Jak je u mě již zvykem, místo klasického cukru jsem použila jiné “sladidlo”, v tomto případě med. Dezert je lehký, a i když se může příprava zdát zdlouhavá, je to jen první dojem, protože během pečení a chlazení stihnete spoustu jiných činností.

Ingredience:

Korpus – 250 g sušenek Tastino Petit Beurre (vanilkové), 1 vrchovatá polévková lžíce kakaa, 50 g mandlových lupínků, 200 g rozpuštěného másla

Čokoládová vrstva – 250 g krémového bílého jogurtu, 125 g tradičního jemného tvarohu, 100 g Fin Carré čokoláda na vaření, 50 g rozpuštěného másla, 2 zarovnané polévkové lžíce medu, 1 vejce

Jahodová vrstva – 250 g tradičního jemného tvarohu, 20 velkých jahod, 3 zarovnané polévkové lžíce medu, 2 vejce
+ jahody a máta na dokončení
Pozn. Tvaroh použijte kostku, ne vaničku – tvaroh ve vaničce je řidší a špatně tuhne

Postup:

Sušenky a mandlové lupínky rozmixujeme v mixéru (na konzistenci mouky). Přidáme kakao a postupně vmícháme do rozpuštěného másla. Vznikne hmota, kterou vmačkáme do kulaté dortové formy, u které jsme si spodek vyložili pečícím papírem. Dalším pečícím papírem přikryjeme, nasypeme fazole, aby se na korpusu nedělaly hrbolky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Odděláme pečící papír s fazolemi a necháme zcela vychladnout.
Smícháme veškeré ingredience na čokoládovou vrstvu (čokoládu si rozpustíme s máslem) a lehce vyšleháme. Rozetřeme po korpuse a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C po dobu 25 minut a opět necháme vychladit.
Jahody umyjeme, rozmačkáme vidličkou a smícháme se zbytkem ingrediencí na jahodovou vrstvu. Rozetřeme a pečeme dalších 25 minut při 150 °C. Po 25 minutách vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme v troubě, dokud nevychladne.
Poté dort přemístíme do lednice, kde jej necháme do druhého dne. Vyndáme z formy, nakrájíme jahody, rozprostřeme po vrchu a přidáme lístky máty.
Bonus: je léto, potřebujete osvěžení? Dejte dort nebo jen jeho část zmrazit a máte skvělý dezert i na horké dny.
Pozn. na fotce korpusu je vyfocená čokoláda Fin Carré hořká – čokoládu Fin Carré do vaření jsem použila již do náplně, ale chtěla jsem jako dekoraci mít na fotce i čokoládu, tak jsem sáhla po další
chut-leta3 chut-leta ingredience

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
-->