SOUTĚŽ s Janovou pecí
VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE Nejvíce se dětem sbíhaly sliny nad jezepcem od jl_pechova. Klaun od marie_filipova a košíčky od lovealwaysanimals se umístili se stejným počtem bodů. Soutěž vyhodnocovali žáci 6.B třídy ze ZŠ Olešská v Praze 10. Slibovala jsem soutěž a tady je! Soutěžit může každý z vás a už teď se nemůžu dočkat na soutěžní… Číst dále…
Levandulová
Na festivalu Le Rendez Vous jsme objevili i levandulový stánek. Stánek, který přitahoval moji pozornost hned od začátku. Levanduli miluji. V jídle, pití, jako dekoraci, v kosmetice a hlavně na zahradě. Ty jsi má, levandulová Úplně celá, celičká, levandulová Nádherně levandulová Levandulová Kdo za tím stojí Martina a Jan Radvanovi z úžasné levandulové. Jejich příběh si… Číst dále…
Garden Food Festival 2016 – recenze
Moravská metropole Olomouc – květen 2016 – Smetanovy sady = Garden Food Festival Vydali jsme se v neděli (festival se konal i v sobotu). Počasí vyšlo, což je základ pro food festival, který se koná venku. Hlavním lákadlem bylo výborné jídlo, prezentace lokálních výrobců a hvězdy jako Zdeněk Pohlreich, Halina Pawlowská a Lukáš Hejlík. Organizace… Číst dále…
Recepty dětem v Apetitu
Naprostá paráda! Bomba! Určitá odměna za práci, která za tímto blogem stojí. Tak nějak vidím dvě strany v Apetitu s mojí maličkostí 🙂 Nějaké to info, krátký rozhovor a recept na pohankové rizoto. Favorite
Květen a červen na zahradě
Květen u mě byl měsícem plným změn, takže se přiznávám, že na napsání tohoto článku nějak nezbyl čas. Na zahradě ale děláme stále. A co je tedy nového? Nové bylinky a druhý bylinkový záhon Do polostínu jsem dala dvě bazalky (bohužel už stihly zmrznout, takže jsem musela koupit další), dva rozmarýny, kerblík, koriandr, šalvěj a… Číst dále…
Bake For Someone – společné pečení – fotoreport
A je to tady! Konečně vám můžu ukázat fotky ze super pečení s šikovnou Irenou, která díky pekařské výzvě vyhrála novou PlusSteam troubu od Electroluxu. Na přání Ireny se pekl narozeninový dort. Zvolila jsem lehčí piškotový korpus (s částí špaldové mouky), krém z tvarohu a mascarpone a zdobilo se pouze ovocem a meduňkou. Pro ty… Číst dále…
Entrée Restaurant
Přečetla jsem si po sobě celý článek a zjistila, že Entrée vychvaluji tak moc, že to může být až podezřelé. Takže na začátek netradičně vsouvám tento úvodník, kde na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí přísahám, že nejde o žádnou prvoplánovou reklamu a nic podobného. Jen jsou prostě tak dobří. Jo a psa doma… Číst dále…
Janova pec
Představuji vám Jana Krále a jeho Janovu pec Müsli patří k nejoblíbenější variantě snídaně u většiny z nás. To kupované ze super hyper marketů jsme doma zavrhli už hodně dávno. Je přeslazené, převoněné a ovoce nechutná jako ovoce. Když je chuť a čas, tak si je pečeme doma, ale tím jak teď chodím do práce,… Číst dále…
Řekni sýr!
Když fotíte, dospějete jednou k názoru, že jste jen na malém zlomku fotek. Ne že bych měla potřebu být na všech, to rozhodně ne, ale mít pár společných fotek s dětmi je fajn. Proto jsem se domluvila se skvělou ženskou a fotografkou Katkou a vzniklo spoustu krásných fotek. Abych vás neochudila, tak vybírám pár kousků…. Číst dále…
Aperitivo moment – Předkrm
“I rodiče se potřebují bavit” ♥ “Na vesnici to žije” Dala jsem si dva pracovní podnázvy. První je jasný asi všem. Jsme na blogu s recepty pro děti a rodiče a podle mého je potřeba si udělat čas i jen sami pro sebe. Proč ne zrovna s dobrým jídlem a drinkem. “Na vesnici to žije”… Číst dále…