Blog

Soutěž o knihu Jůlinka z jedlé zahrádky

Děti by měly číst. To víme asi všichni. A je skvělé, že poslední roky vzniká tolik krásných knih, které je k tomu doslova lákají. I když za nás bylo také moc hezkých knížek, tak si nemůžu pomoct, ale co teď přichází na svět, to jsou někdy hotové skvosty! Mám radost, že vám můžu představit hned tři z nich a o jednu si dokonce i zasoutěžíte. To vše díky nakladatelství Verzone, kde najdete nejen knihy pro děti, ale také zajímavé publikace o umění a další zajímavé tituly, na které jen tak někde nenarazíte.

Co můžete vyhrát?

Krásnou knihu pro děti Jůlinka z jedlé zahrádky.

Jůlinka je holčička, která s radostí ukáže rodičům, že zahrada není jen místo pro sekačku  na trávu, ale že se tu dá najít i hodně užitečných rostlin. K tomu tam žijí různí broučci a další zvířata a právě díky nim se naučí Jůlinka pěstovat zeleninu, která je tolik potřebná.

Šetrné zahradničení je nám na venkově hodně blízké, takže jsem ráda,  že se toto téma takto dostává i k dětem a všem, kteří se o to zajímají. Jako bonus můžete s dětmi vyzkoušet několik jednoduchých receptů na lektvary.

Povídání napsala Tereza Václavková (Víznerová) a kniha byla zařazena do katalogu Nejlepší knihy dětem.

I když se na první dobrou může zdát, že je tato knížka jako stvořená jen pro holčičky, určitě se zalíbí i klukům a celé rodině. 🙂

divci-knizka julinka-z-jedle-zahradky kniha-pro-divky

 Jak vyhrát knihu?

  1. Sledujte FB profil Recepty dětem a nakladatelství Verzone, kde najdete spoustu inspirace.
  2. Napište mi do komentáře pod soutěžní příspěvek, která knížka z nakladatelství se vám kromě Jůlinky ještě líbí a proč.

Po uzavření soutěže vyberu jednoho šťastlivce.

Soutěž trvá od 1. 10. 2020 do 7. 10. 2020 do 12:00 hod. Pak následně proběhne výběr a vítěze oznámím nejpozději v pondělí 12. 10. 2020.

Výherce bude oznámen v příspěvku a na FB stránce Recepty dětem a bude kontaktován osobní zprávou přes FB.

Soutěže se mohou účastnit všichni fanoušci ve věku nad 18 let a s doručovací adresou na území České republiky.

Soutěž pořádá Gabriela Bartošovská, autorka blogu Recepty dětem a není žádným způsobem provozována, sponzorována nebo spojena s Facebookem a Facebook za ni neručí. Informace poskytnuté v rámci soutěže poskytuje účastník pořadateli, nikoli Facebooku.

Osobní údaje předávají pouze vítězové a to za účelem odeslání výhry. Osobní údaje nejsou dále nijak zpracovávány. 

soutěž

Další knížky, které potěší nejednoho dětského čtenáře

Velké putování malé slepice – jakožto chovatelům slepic nám doma tato kniha plná krásných ilustrací udělala obrovskou radost! A věřím, že udělá i všem ostatním, i když bydlí třeba v paneláku. Nebo možná právě proto… 🙂

S citem se dotýká ožehavého tématu – chovu slepic v klecích, kdy malý Filip zachrání právě z klecového chovu slepičku Pelišku a společně putují zpět na její dvorek. Příběh o svobodě, přátelství a pomoci, který zaujme nejen dětské čtenáře.

Autorka knihy: Michaela Vetešková, rozhlasová novinářka a autorka pohádek a divadelních her.

Klasickou technikou akvarelu knihu ilustroval malíř Rudolf Mareš.

dětské knihy soutez

Hlemýždím tempem –  poetický příběh o pouti jednoho hlemýždě. Nejen pro děti.

Hlavní myšlenka mě chytila za srdce, protože najít v naší uspěchané době sebe samu a určitý pokoj a klid je můj sen. Myslím, že je to ideální knížka na propršený podzim a blížící si zimu. Uvařit si kakao, nebo čaj, zachumlat se společně pod deku a užít si decentní ilustrace a silný příběh, který sice nemá moc slov, ale o to větší poselství.

Autorka příběhu Čou Cung-wej – docentka Fakulty vzdělávání Nankingské pedagogické univerzity, její sbírka esejí s názvem Mravenci byla oceněna německým výborem UNESCO zvláštní cenou pro nejkrásnější knihu roku 2008.

Ču Jing-čchun – grafik a ilustrátor, umělecký vedoucí knižního ateliéru Šu-i-fang a Vydavatelství Nankingské pedagogické univerzity. Jeho knihy jsou opakovaně oceňovány titulem „nejkrásnější kniha roku“.

hlemyzdim-tempem hlemyzd-kniha kniha-deti kniha-zvirata

 

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...