Blog

Recepty pro děti

Jak už samotný název tohoto blogu napovídá, zaměřuje se především na recepty pro děti. Když jsem blog zakládala, ani mě nenapadlo, že se rozroste takovým způsobem. Dnes tu díky tomu najdete recepty pro celou rodinu s důrazem na lokální a sezónní suroviny. Snažím se doma vařit tak, aby jídla chutnala všem. Ne jen dětem ale i nám dospělým. Díky tomu ušetřím spoustu času. A vy to můžete mít úplně stejně 🙂

Recepty pro malé děti

Postupně jsem první příkrmy vymazala, hlavně vzhledem k tomu, že jsem k nim neměla fotografie (nebo byly značně nevzhledné :-)). Jak to čas dovolí, ráda bych tuto sekci opět přivedla k životu. Zatím ale zůstává blog dál zaměřen hlavně na recepty pro děti od 1 roku s tím, že si vždy každý musí sám určit, jestli jeho děti dané suroviny mohou jíst. Nejsem žádný výživový poradce, lékař nebo odborník. Jsem máma dvou dětí, která vaří s láskou, snaží se dbát na kvalitu surovin a zajímat se o vše kolem jídla. Moc ráda vám přispěji svým názorem ohledně stravování dětí, ale vždy to můžete brát jen jako další názor 🙂

Zdravé recepty pro děti

Často se setkávám s otázkou, zda je v dnešní době něco skutečně zdravé. Také vás zajímá, jestli dávám přednost nějakému výživovému trendu. Odpověď je taková, že dávám přednost tomu, aby jsme domů kupovali jen kvalitní suroviny, spoléhali se z velké části na naše domácí případně ze sousedství a vždy se snažím klást důraz na to, aby jsme dali přednost těm sezónním. Už dávno jsem dala stopku všem různým náhražkám, kořenícím směsím a podobným sáčkovým jídlům. Jídlo má být poctivé!

Zároveň ráda podporuji místní farmáře a dodavatele (myšleno ty lokální, tak i celorepublikově) a vážím si všech, kteří se své práci věnují s láskou.

Pak, když si s jídlem dáme práci a dáme do vaření i lásku, tak věřím tomu, že je pro nás jídlo zdravé ♥

Co se týče výživových směrů a omezení, tak vzhledem k tomu, že u nás doma nemá nikdo žádnou intoleranci, tak nejsem nucena něco z našeho jídelníčku vyloženě omezovat. Ráda ale občas připravím něco bezlepkového, raw, bez mléka nebo masa. Nedělá mi to problém, ale celkově vaříme doma skutečně vše. Asi jediné, co se snažím co nejvíce omezovat, tak použití cukru. Tam, kde to jde, tak se ho snažím nahradit.

Když bych to tedy měla shrnout do takové rovnice, tak by vypadala takto:

kvalitní + sezónní + lokální + láska + zdravý rozum = náš směr stravování ♥

 

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem zasílání newsletterů -novinek z blogu. Stisknutím tlačítka "Registrovat se" dáváte automaticky souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje.

povidla_svestkovarecepty_detemrecepty_z_jablek

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...