Blog

Náš den D

Těžko se rozhodnout pro to, kde a čím začít. Měli jsme to štěstí, že všichni, které jsme si vybrali k sestavení našeho svatebního dne, byli naprosto úžasní a zapsali se do naší paměti – chápu, zní to pateticky, ale je to tak.
Ničeho nelituji a jsem vděčná za to, že jsme volili hlavně pocitově.

Obřad – Jedovnice

Skvělá příprava se skvělým panem farářem. 🙂

IMGL0492 IMGL0599 IMGL0694

Svatební hostina na 1 *

Už od začátku jsem věděla, že chci svatbu uvolněnou, bavit se a neřešit maličkosti. Jako první jsme zamlouvali místo hostiny. Původně jsme přemýšleli o Samsaře, kde se za nás dilema vyřešilo tím, že na náš termín neměli volno. Zpětně jsem ráda. Díky tomu jsme zajeli do Staré školy ve Sloupě a hned po první schůzce bylo jasno.
Oba nás zaujal prostor pizzerie, kde dominuje dlažba, dřevo, cihlová zeď a velká prosklená okna. Přesně podle našich představ. Petr byl spokojený, že si může vybrat druhé pivo, které se bude točit a já byla nadšená z toho, že se kuchařům chtělo i do jiného jídla, než je svíčková. I když pozor – byli jsme na ochutnávce a tak výbornou svíčkovou jsem už dlouho neměla.
I tak ale vyhrál wellington z vepřové panenky, s houbovým ragů a šťouchaným bramborem. Všichni nám výběr jídla chválili (tak doufám, že nikdo nekecal :-)). U rautu jsme si vybrali druhy jídel a pan majitel už množství napočítal podle tabulek a počtu lidí. Jsem ráda, že jsme jim v tomto věřili, protože z rautu zbylo skutečně jen trochu grilované kýty. Celá komunikace byla pohodová,
ve všem nám vyšli vstříc a se servisem jsme byli také spokojení. Super je, že jsme mohli využít i pár pokojů pro hosty s dětmi a svatební apartmá je v ceně. Prostě paráda!
Ceny jsou více než přijatelné, k dispozici je dětský koutek, bowlingová dráha za paušál, šprtec a na procházku se dá jít do blízkého parku s houpačkami. Zahrádka je tedy jen menší před hotelem, ale ani nebyla nějak extra potřeba. Takže když to shrnu a měla bych hodnotit počtem hvězdiček, kdy 10 je maximum, tak dám plný počet.

IMGL1712

IMGL2454 IMGL2667 IMGL2143

Výzdoba svatebního stolu? Pohrajte si s ní sami 🙂

Výzdobu stolů jsem si namyslela sama. Nakoupila si látky, běhouny ušila mamka. Místo trhaných kytek jsme koupili růžičky, které jsme po svatbě částečně rozdali a zbytek si zasadili na zahrádku. Nechtěla jsem žádné bílé ubrusy, organzu, mašle a podobně. Chtěla jsem tabuli co nejvíce přirozenou. Večer před svatbou jsme tam navozili všechny věci a ráno jela výzdobu chystat sestra s kamarádkami a 2.
Vše tak pro nás bylo naprosto dokonalé.

IMGL1778 IMGL1895 IMGL1914 IMGL1784

Sladký bar na svatbě

Jako jmenovky byly malá srdíčka, které si pak mohli naši hosté nechat i jako památku. A navíc 2 velká srdce pro maminky jako poděkovaní. Tuto nádheru nám připravila paní ze sousední vesnice a skutečně před ní smekám! Jako překvapení nám připravila i srdíčko nevěsty a ženicha.
Dorty, malá srdíčka, trubičky a věnečky nakonec pekla paní z další okolní vesnice a opět klobouk dolů. Splnila všechna naše přání do posledního detailu a jako její čokoládový dort s ovocným krémem?! Bezkonkurenční!
Cukroví a koláčky si vzala na starost moje mamka, sousedky, tety a myslím, že hodně dlouho nebudou chtít sladké vidět :-)) Ale já jim to říkala, že bych to nepřeháněla. Každopádně se jim vše povedlo na 1.

IMGL2068 IMGL2071 IMGL2103 IMGL2077

Svatebního fotografa musíte vybírat s citem

Přes jídlo se dostáváme k našemu fotografovi Ondrovi. Protože všichni víte, že se řídím heslem, že pokud dělá někdo něco s láskou, tak je to poznat. A Ondra s láskou fotí! Je to kouzelník s duší a já jsem tak strašně moc ráda, že jsme si ho vybrali, že ani nejde popsat jak moc to je :-)Už jsem se o něm zmínila a viděli jste pár fotek z předsvatebního focení. Ondra je prostě naše trefa do černého! Jeho fotky přesně vystihují náš den bez příkras, a když se na ně podíváme za x let, tak se nad nimi budeme usmívat a vzpomínat. Celý den zvládl s naprostou bravurou, zapadl jako další náš host a s dovolením si troufám tvrdit, že se postupně stává našim rodinným fotografem a kamarádem, protože jsem mu svěřila i nafocení pár fotek naší rodiny do kuchařky a propagaci.
Pokud tedy máte stejně jako my slabost pro momentky a reportážní styl focení, tak je tou pravou volbou i pro vás. A věřte mi, budete ho mít rádi stejně jako my.

IMGL2384

Svatební šaty na míru? Nejlepší investice 🙂

Podstatnou část svatebních příprav jsem trávila s Maruškou Mukařovskou. Není ji podle mě třeba dlouze představovat, protože se za poslední měsíce vypracovala dle mého na přední vílu ve svatebním krejčovství. Když jsem k ní poprvé šla, byla jsem trochu nervózní, protože jsem si říkala, že šije hlavně na hubené nevěsty a co si asi tak počne se mnou 🙂 Hnes po prvních pár minutách to ze mě ale opadlo, a pak už jsem se na každou naši schůzku těšila a teď mi to normálně chybí 🙂 Společně jsme vybraly látku, já se odvážila do méně tradičních materiálů a Maruška se do toho pustila. A moje šaty byly ještě krásnější, než jsem si je vysnila.
Vydržela jsem v nich celý den i noc, protože byly tak pohodlné a skutečně – šaty na míru jsou za mě ta nejlepší investice, co může nevěsta na svatbě udělat.

IMGL0019IMGL2206

Líčení a účes nesmí chybět 🙂

U líčení a účesu jsem měla jasno hned. Kristýnku znám už delší dobu, viděla jsem její práci (dvě nevěsty dokonce fotila), takže jsem veděla, že jsem v dobrých rukou. Líčila mě i na předsvatební focení a v obou případech jsem byla nadšená. Zvládla se postarat i o líčení mamky a účes a líčení sestry. Prostě kouzelnice! Jsem ráda, že jsme společně zvolily decentnější líčení a obdivuji ji, že si poradila i s tou kupů vlasů, co na hlavě mám :-)) Myslím, že je musela proklínat ještě druhý den :-))
Nebýt takové teplo, tak bych si je nechala rozpuštěné, ale takto jsem byla nakonec vděčná, že jsem je měla vyčesané v nedbalý drdol.

IMGL0182

Kanci paní nadlesní – třešnička na dortu

Ta nejlepší kapela, jakou si můžete na svatbě přát! Jsem happy, že měli na náš termín volno!

Jako první tanec byla Nádherná. Pro tanec s rodiči a svědky nám na přání zahráli (a kvůli nám natrénovali) Jen pro ten dnešní den a jako pátou písničku jsme si s Petrem a dětmi natrénovali sestavu na písničku Happy.

IMGL2640

A teď ještě trochu srdcových fotek, i když bylo těžké vybrat jen pár 🙂

IMGL1693 IMGL1969 IMGL2021 IMGL2060 IMGL2179 IMGL2231 IMGL2283 IMGL2373 IMGL2384 IMGL2414 IMGL2432 IMGL2813 IMGL2816

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...