Blog

Luhačovice – město, které si zamilujete

Luhačovice. Lázeňské město, které si vás obmotá kolem prstu za pár minut. Město, které si zaslouží vaši návštěvu, i když sem nepojedete kvůli lázeňským procedurám. Město, které si žije svým tempem.

Kam v Luhačovicích na kávu a zákusek?

Protože jsou lázeňská města spojená s kavárenskou kulturou, těšila jsem se hlavně na místní kavárničky. Udělala jsem si průzkum na Instagramu a na papír se mi díky mým sledujícím sešlo hned několik tipů. Jenže víkend je krátký na to, abychom obešli všechno, takže jsem seznam proškrtala podle prezentace jednotlivých podniků a vybrala ta místa, která mě lákala nejvíc.

I tak jsem nastavila taktiku :-D, že v každé kavárně si dáme jen 2-3 dezerty a o ty se podělíme, abychom nepraskli a zároveň všude něco ochutnali. :-)) A tady už ty naše top místa.

Kavárna v Myslivně – královna mezi místními kavárnami

Tedy alespoň pro nás. Bylo to první místo, kam jsme v Luhačovicích vyrazili. Pátek podvečer, krásné počasí a klid, i když byla kolonáda celkem slušně zaplněná. Myslivna totiž leží lehce bokem, takže tudy neproudí ty hlavní davy. Kvůli Rozárce a zároveň i s neustále táhnoucí se situací okolo covidu jsme po celou dobu vyhledávali místo venku, takže i tady jsme se uvelebili na zahrádce. Ta je kouzelná, ozdobená světýlky, pohodlnými lehátky a na druhé straně židličkami. Interiér je také krásný, na WC najdete i přebalovací pult a vše má přírodní nádech.

Vyzkoušeli jsme kávu, domácí limonády, nealko drink a zákusky. Vše chutnalo skvěle! Obsluha byla milá, všímavá a starostlivá. Celkově se nám tu líbilo tak strašně moc, že v neděli před odjezdem jsme zaskočili ještě na dopolední rozlučkovou kávu. 🙂 A i teď, když vám tu o tomto místě píšu, tak vím, že se sem ještě někdy vrátíme.

FB stránky Kavárny v Myslivně

Instagram Kavárny v Myslivně

kavárna v myslivně LuhačoviceLuhačovice Myslivnakavárna v Myslivně3W2B2582 3W2B2584 3W2B2585 3W2B25873W2B2597

Jizba Luhačovice – těžko odejdete bez hrníčku 😀

Do Jizby jsem se moc těšila. Máme od nich totiž hned několik hrníčků jejich krásné keramiky. Ta je originální a zároveň precizní. Kupovala jsem Petrovi ke Dni otců, nám oběma k Valentýnu i jen tak. Vyrazili jsme sem v sobotu hned dopoledne. Hlavní zahrádka je v přední části s obsluhou, ale ta je přímo nad silnicí. A i když nebyl zrovna velký provoz, tak u silnice nerada sedím. Takže jsme využili zadní zahrádky, která je sice oficiálně bez obsluhy, ale i tak nám sem pak naši objednávku donesli.

Opět jsme si koupili kávu, dezerty a domácí limonády. Domácí limonády tady měli nejlepší. S kávou to pro nás bylo o fous horší, protože tu tady připravují svoji, která je trochu kyselejší a my s Petrem dáváme přednost té hořké (laicky řečeno, ale abychom si rozuměli :-)). Dezerty byly dobré. Obsluha usměvavá a šikovná, interiér uvnitř kouzelný a s plno zbožím, které patří do kategorie “chci ho domů”.

Stránky Jizby

Instagram Jizby

Jizba Luhačovice3W2B2660 3W2B2661 3W2B2662 3W2B2663Jizba Luhačovicekavárna Luhačovice

Salon de the – novinka roku 2020

Jakmile si prohlédnete pár fotek na jejich instagramu, bude vám hned jasné, že tady se hraje hlavně na stylové prostředí. Moderní koncept ale na kolonádu zapadl a co se týče místa, zařízení a doplňků, musím dát 10 z 10. Možná si všimnete jisté podobnosti s Myslivnou a není to náhoda, ale může za to fakt, že oba podniky spadají pod jednoho majitele.

V pátek tu bylo plno, takže jsme okolo kroužili v sobotu a čekali na místo. Právě místo je za mě jeden z hlavních problémů této kavárny. Zahrádka je sice prostorná, ale je na ni vměstnáno tolik stolečků a židliček, takže na nějaké soukromí můžete zapomenout. I když se snažíte, stejně slyšíte, co si lidi vedle vás povídají. Dál tady taky nenajdete toalety. Když si chcete odskočit, případně umýt ruce, musíte jít kousek dál na veřejné.

Když se zaměřím na občerstvení, tak se tady můžete těšit na alko i nealko drinky, svěží nápoje, dobrou kávu a dezerty. Ty tu jsou hlavně v podobě palačinek, plus něco málo jako například moderní pavlova. Palačinku jsme ochutnali s domácí nutelou a oříšky. Byla výborná. Káva také v pořádku, to stejné nealko drinky a limonáda. Obsluha tu byla o fous horší. Taková roztěkaná a zřejmě už i unavená. Připisuji to tomu, že tu bylo celý den narváno, plus jde o nový podnik, takže si to vše asi teprve sedá. Každopádně je to škoda, čekala jsem od toho místa víc.

Instagram Salon de the.

salon de the Luhačovicesalon de thesalon de the recenze 3W2B2687 3W2B2689

Kam v Luhačovicích na jídlo?

To už je krapet horší. Přijde mi, že v Luhačovicích chybí kuchaři. Když jsem totiž projížděla stránky jednotlivých podniků, skoro v polovině z nich hledali kuchaře. :-))

V pátek jsme si tedy po cestě udělali výlet do Pozlovic, které navazují přímo na Luhačovice. Tady je známý podnik Ogar. Jde o valašský šenk a tomu odpovídá jak interiér tak i nabídka jídla. Porce byly pořádné a chuťově dobré. Takže jestli se chcete pořádně nacpat a dlouho jste si nepochutnali na klasice, tak sem můžete. Obsluha byla příjemná, ani jsme nějak dlouho nečekali, i když byla zrovna obědová doba a plný vnitřek i zahrádka.

U Koňa je novější podnik přímo v Luhačovicích. Měli jsme ho kousek od ubytování a hlavně, točí tam řemeslná piva, takže i kdyby jídlo stálo za prd, tak jsem slíbila Petrovi, že se tam stavíme. Nakonec jsme riskli i to jídlo. Neurazí, nenadchne… asi tak. 🙂 Obsluha příjemná, interiér pěkný, čistý, venku na zahrádce dětské hřiště…

Ve svých tipech jste mi psali ještě o těchto místech (ty jsme ale nestihli): Racek Luhačovice a Augustiniánský dům.

Co dál nevynechat?

Příjemná je procházka k luhačovické přehradě. Buď k ní můžete dojet autem a obejít ji (okruh má něco málo přes 3 km), nebo se sem dá dojít přímo z Luhačovic. Podél přehrady je hned několik míst k odpočinku a na občerstvení. Hned na začátku točí poctivý Ovocňák a prodávají jejich svačinky (mimochodem přímo v Luhačovicích najdete jejich podnikovou prodejnu). Nechybí ani dětské hřiště a v sezoně otevřené malé lanové centrum v lese.

3W2B2538 3W2B2534

V Luhačovicích pak ochutnejte všechny místní prameny. Vincentku znáte asi všichni. Můžete si ji načepovat i do 1,5 l lahve s sebou. Dál pak po městě najdete Ottovku, Aloisku, Pramen dr. Šťastného, Nový Jubilejní, v lese Violu a u kostela Pramen sv. Josefa.

vincentkavincentka 3W2B2638Luhačovice s dětmi

A rozhodně nezapomeňte na lázeňské oplatky. Což asi ani nejde, protože vás svojí vůní budou lákat na každém kroku. 🙂

lázeňské oplatky Luhačovice

Pár dalších momentek z našeho víkendu…

Luhačovice 3W2B2628 3W2B26313W2B26833W2B2707luhačovice

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...