Blog

Aperitivo moment – Předkrm

“I rodiče se potřebují bavit” ♥ “Na vesnici to žije”

Dala jsem si dva pracovní podnázvy. První je jasný asi všem. Jsme na blogu s recepty pro děti a rodiče a podle mého je potřeba si udělat čas i jen sami pro sebe. Proč ne zrovna s dobrým jídlem a drinkem.

“Na vesnici to žije” vysvětluje to, kde vše probíhalo, probíhá a ještě dlouho probíhat bude. I když město miluji a potřebuji, tak venkov miluji mnohem více. Proto jsem vše směřovala do naší zahrady a oba předkrmy zvolila z dostupných surovin a převážně domácích (během roku dle sezony rostou všechny u nás na zahradě a maso je také domácí).

Aperitivo moment

Pro ty z vás, kteří netuší o co se jedná – i letos probíhá anketa Food Blog roku a její součástí je i soutěž o nejlepší prezentaci předkrmů ve spojení s drinkem na bázi Aperol, Campari, Crodino nebo Cinzano.

V míchání drinků nejsem žádný specialista, inspirovala jsem se tedy u strýčka Googla a dala dohromady kombinaci s jablečným juicem, aby mi drink ladil k oběma předkrmům.

Listové překvapení

“Bulky” z listového těsta plněné lehkým salátem. Osvěžující kombinace.

Ingredience:

1 balení máslového listového těsta, kuřecí prso/stehno (pečené), 1/2 celeru, 2 jablka, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce olivového oleje, 5 lžic výpeku (z kuřete), čerstvě mletý citronový pepř, čerstvě mletá sůl, snítka rozmarýnu

Postup přípravy:

Kuřecí maso si upečeme (stačí lehce osolit, přidat rozmarýn, podlít..). Po upečení maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Celer očistíme, okrájíme a nakrájíme na kostičky. Jablky umyjeme a krájíme na kostičky i se slupkou. Smícháme a připravíme si dresing.

Smícháme jogurt, olej, výpek, lehce osolíme, nameleme citronový pepř (pokud neseženete, namelte si čistě pepř a nastrouhejte trochu citronové kůry), a natrhaný rozmarýn.

Vše promícháme a dáme na půl hodiny uležet do lednice.

Listové těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka velká tak, aby se vlezla do formy na muffiny. Vyložíme ji kolečkem tak, aby utvořilo těsto “košíček”. Při pečení se těsto nafoukne.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Jakmile těsto zezlátne, vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a rozkrojíme až před plněním.

Rolka z červené řepy s křenovou pěnou

Rolky = předkrm. Těm klasickým ale už dávno odzvonilo. Sestavila jsem si tedy kombinaci červené řepy a křenu. Obě ingredience miluji a neuvěřitelně jdou k sobě.

Ingredience:

1 velká červená řepa, kousek křenu, 1 lučina, čerstvě mletá sůl a pepř

Postup přípravy:

Červenou řepu okrájíme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Snažíme se krájet co nejtenčí plátky, kvůli stočení rolky. Vaříme v lehce osolené vodě.

Do lučiny nakrájíme takové množství křenu, které je pro nás únosné. Není potřeba to s křenem přehánět, aby zabil veškerou chuť, ale krapet říz by pěna měla mít. Lehce osolíme a opepříme a dáme do lednice.

Studenou řepu natřeme pěnou, stočíme do rolky a připíchneme párátkem.

Cinzano drink – Jablečná slast

Ingredience na 1 drink:

1 dcl cinzano bianco, 3 dcl kvalitního jablečného juicu, 1 celá skořice, led

Postup přípravy:

Smícháme veškeré ingredience a užíváme si chuť.

aperitivo-moment-predkrmy cinzano-food-blog repa-kren-predkmr-aperitivo predkrm-listove-prekvapeni-aperol listove-testo-predkrm cinzano-drink-aperitivo-moment food-blog-roku party-obcerstveni-recept jablko-drink-cinzano predkrm-amuse-bouche

aperitivo-moment-2016

cinzano-foto-drink

foodblog-roku-soutez-aperitivo

aperitivo-moment

 

 

 

 

 

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...