Archiv článků

Články

Co se zbytky pečiva?

Nakupujeme a pečeme vždy s rozvahou, ale i u nás se občas stane, že zbyde nějaké to pečivo. Při jedné diskuzi jsem se dozvěděla, že spousta lidí vyhazuje pečivo již druhý den, protože není čerstvé a nechutná jim. To mi přijde jako velká škoda a plýtvání. Rozhodla jsem se tedy sepsat pár tipů, které vám… Číst dále…

Karob nebo kakao?

Často se mě ptáte, proč používám tak často karob, a jaký že je vůbec rozdíl mezi karobem a kakaem. Ke karobu jsem se dostala postupně. Už je to dost dlouho, co jsem na něj narazila v krámku se zdravou výživou a zajímalo mě, co že je to zač. Že jde o náhražku kakaa se dnes už… Číst dále…

Dolní Morava – dovolená

Už jsou to dva týdny, co jsme byli na parádní dovolené na Dolní Moravě. Zastávám názor, že je potřeba znát hlavně svoji rodnou zem, a protože nás zaujal rodinný balíček plný aktivit právě na DM, tak byla volba jasná. Na hory jsme s rodiči jezdili stále, ať už v létě nebo v zimě, takže jen… Číst dále…

Wiener kaffeehaus Jeseník

Dala jsem se na psaní článku o naší dovolené, ale zjistila jsem, že nejdřív se musím pustit do tohoto speciálního. Přiznám se, že asi po třech dnech horského stravování jsem pocítila značnou potřebu dát si něco dobrého. Kdo mohl tušit, že to bude celkem problém. Jeden den jsme vyloženě projeli kus okolí Dolní Moravy a… Číst dále…

SOUTĚŽ s Janovou pecí

VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE Nejvíce se dětem sbíhaly sliny nad jezepcem od jl_pechova. Klaun od marie_filipova a košíčky od lovealwaysanimals se umístili se stejným počtem bodů. Soutěž vyhodnocovali žáci 6.B třídy ze ZŠ Olešská v Praze 10.   Slibovala jsem soutěž a tady je! Soutěžit může každý z vás a už teď se nemůžu dočkat na soutěžní… Číst dále…

Levandulová

Na festivalu Le Rendez Vous jsme objevili i levandulový stánek. Stánek, který přitahoval moji pozornost hned od začátku. Levanduli miluji. V jídle, pití, jako dekoraci, v kosmetice a hlavně na zahradě. Ty jsi má, levandulová Úplně celá, celičká, levandulová Nádherně levandulová Levandulová Kdo za tím stojí Martina a Jan Radvanovi z úžasné levandulové. Jejich příběh si… Číst dále…

Garden Food Festival 2016 – recenze

Moravská metropole Olomouc – květen 2016 – Smetanovy sady = Garden Food Festival Vydali jsme se v neděli (festival se konal i v sobotu). Počasí vyšlo, což je základ pro food festival, který se koná venku. Hlavním lákadlem bylo výborné jídlo, prezentace lokálních výrobců a hvězdy jako Zdeněk Pohlreich, Halina Pawlowská a Lukáš Hejlík. Organizace… Číst dále…

Recepty dětem v Apetitu

Naprostá paráda! Bomba! Určitá odměna za práci, která za tímto blogem stojí. Tak nějak vidím dvě strany v Apetitu s mojí maličkostí 🙂 Nějaké to info, krátký rozhovor a recept na pohankové rizoto. Favorite

Bake For Someone – společné pečení – fotoreport

A je to tady! Konečně vám můžu ukázat fotky ze super pečení s šikovnou Irenou, která díky pekařské výzvě vyhrála novou PlusSteam troubu od Electroluxu. Na přání Ireny se pekl narozeninový dort. Zvolila jsem lehčí piškotový korpus (s částí špaldové mouky), krém z tvarohu a mascarpone a zdobilo se pouze ovocem a meduňkou. Pro ty… Číst dále…

Entrée Restaurant

Přečetla jsem si po sobě celý článek a zjistila, že Entrée vychvaluji tak moc, že to může být až podezřelé. Takže na začátek netradičně vsouvám tento úvodník, kde na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí přísahám, že nejde o žádnou prvoplánovou reklamu a nic podobného. Jen jsou prostě tak dobří. Jo a psa doma… Číst dále…