Blog

Soutěž o vitamíny IMUNO PROTECT JUNIOR+ a fusakle k tomu

Děti – škola – imunita.

Přesně to řeším poslední rok dost intenzivně. Dřív jsem také dbala na to, co jíme, jak se celkově chováme, hýbeme a jaké doplňky užíváme. Ale od příchodu covidu na to dbám ještě víc! Jako základ jsem uváděla už dříve ve stories na Instagramu vitamin D3. Ten užíváme celá rodina dlouhodobě. Teď přes léto bych za normální situace déčko omezila, protože jsme hodně venku (a sluníčko nás déčkem zásobuje), ale letos hodláme pokračovat i přes jaro a léto. K tomu celá rodina užíváme i další vitaminové doplňky. Každý podle svých potřeb, protože ty jsou zcela individuální u dětí, manžela  a mně jako kojící matky. 🙂

I proto jsem s radostí přijala nabídku vyzkoušet u nás doma československý vitaminový doplněk Biomin. Pro děti jde konkrétně o Imuno Protect Junior+, který vyladěnou kombinací vitaminů C + D a zinku podpoří imunitu a zdraví dětí při návratu do kolektivu.

Mimochodem aby děti při tom návratu do kolektivu zazářily, tak aktuálně při nákupu dětských vitaminů dostanete jako dárek Fusakle. Ty u nás doma dost frčí, takže radost byla dvakrát tak velká. A aby byla i u někoho z vás, tak pro vás mám soutěž o jeden balíček.
dětské vitaminy

Jak vyhrát balíček vitaminů a fusakle?

Soutěž probíhá na mém FB profilu Recepty dětem.

Soutěž končí 10. 5. 2021 a poslední komentář bude brán na zřetel v 20:00. Pak následně proběhne výběr a vítěze oznámím nejpozději 14. 5. 2021.

Každý může přidat pouze jeden soutěžní komentář. A na co se vás ptám? Napište mi do komentáře, proč zrovna vy byste chtěli balíček vyhrát, a který z dalších výrobků https://www.jsemstalekost.cz/produkty-biomin vás zaujal.

Výherce oznámím v příspěvku a na FB stránce Recepty dětem a kontaktuji ho osobní zprávou přes FB.

Soutěže se mohou účastnit všichni fanoušci ve věku nad 18 let a s doručovací adresou v ČR. 

Soutěž pořádá Gabriela Bartošovská, autorka blogu Recepty dětem a není žádným způsobem provozována, sponzorována nebo spojena s Facebookem a Facebook za ni neručí. Informace poskytnuté v rámci soutěže poskytuje účastník pořadateli, nikoli Facebooku.

Osobní údaje předávají pouze vítězové a to za účelem odeslání výhry. Osobní údaje nejsou dále nijak zpracovávány. 

vitaminy pro děti detske-fusakle fusakle fusakle-deti

Proč je vitaminy C, D3 a Zinek důležité?

  • Vitamin C – Přispívá ke snížení vyčerpání a únavy, ke správné tvorbě kolagenu a správné funkci kostí, zubů, chrupavek, dásní a pokožky.
  • D3 – Ovlivňuje přes 200 procesů v těle! Pomáhá aktivovat bílé krvinky – zabijácké NK – buňky, (z angl. natural killers), jejichž náplní je obrana proti virovým, parazitárním a bakteriálním infekcím. Jeho úlohou je i všechny procesy regulovat, aby tělo neobrátilo obranu proti sobě. Přispívá k udržení zdravých kostí a zubů a ke správnému vstřebávání a využití vápníku a fosforu.
  • Zinek je důležitý hlavně v době vývoje dětí, protože se stará o správný fyzický i duševní růst. Hraje zásadní roli v procesu učení, posiluje spojení mezi neurony a mozkem, a také pomáhá s udržením zdravého zraku. Aby toho nebylo málo, tak zinek podporuje růst, množení a tvorbu imunitních buněk.

zdroj: jsemstalekost.cz

imunita-deti imuno-protec vitaminy-deti

Biomin: Československá firma, která je na trhu už 30 let!

  • GMP kvalita (správná výrobní praxe pro vitaminové doplňky)
  • malá československá firma
  • 30 let na trhu
  • vitaminy přírodního původu
  • vitaminy vhodné pro vegetariány
  • vše bez přidaného cukru, lepku a laktózy

Co dál pro vás Biomin má?

Možná si říkáte, proč je ten vitamin D3 tak často spojovaný s tím káčkem. 🙂 Je to hlavně proto, že se pak mnohem lépe vstřebává a vaše tělo ho využije na maximum.

Co ale třeba zaujalo mě, tak přírodní vápník Ovovital. Tento vápník se totiž získává z vaječných skořápek. Takto vyrobený vápník je zcela přírodní, bez chemických a pomocných látek, proto zejména při dlouhodobém užívání nezatěžuje organismus a má o 30 % vyšší vstřebatelnost než uměle vyráběný vápník.

Význam vápníku je obecně známý hlavně pro stavbu silných kostí. Tam ovšem jeho potřeba nekončí. Vápník je důležitý i k srdeční činnosti a krevnímu oběhu, k činnosti nervů a svalů. Určité množství by proto mělo neustále proudit krví a být k dispozici. Jinak ho začne organismus vytahovat ze zubů a kostí. Tak dlouho, dokud nezačnou kosti pomalu křehnout a řídnout.

Doporučený denní příjem se pak dost razantně mění věkem a životní fází, jako je například těhotenství a kojení. Jestli vás to zajímá víc, doporučuji si přečíst články na blogu Biominu.

Mimochodem, zjistíte tam také to, že Vitamin D3 je rozpustný v tucích, což znamená, že při jeho přijímání je vhodné dodat tělu i nějaké tuky, aby se měl v čem rozpustit. Na druhé straně tuky s vápníkem mohou chemicky vytvářet nerozpustná vápenatá mýdla, která tělo nedokáže zužitkovat, a tak je z těla bez užitku vyloučí. Užívání vápníku by se tedy nemělo kombinovat s jídly, které obsahují hodně tuků, což je zase v případě vitaminu D3 spíše žádoucí. Ideální je proto dodržet mezi příjmem vitaminu D3 a vápníku odstup alespoň 2-3 hodiny.

vápník

biomin vitamíny

vitamíny

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...