Blog

La Chinata – olivový ráj

Olivový olej. Sám o sobě i jako základní přísada pro další produkty. Gurmánské a kosmetické perly přímo ze Španělska.

Rádi se necháváte hýčkat a poznáváte nové chutě? Dopřáváte si poctivé suroviny? Tak to se vám budou následující řádky líbit.

La Chinata – prémiová španělská značka s tradicí od roku 1932

I když si možná říkáte, co mají společného dobroty do kuchyně a kosmetické výrobky, tak vám to prozradím hned na začátku. Jsou to olivy a olivový olej, ze kterých se tohle všechno rodí. La Chinata se pyšní krásným heslem: Pečujeme o tebe uvnitř i zvenčí. Tuto péči svým zákazníkům dopřávají už po čtyři generace. Nutno dodat že úspěšně, protože se se svými oleji, kosmetikou a dalšími výrobky dostali ze  svého rodného Španělska do dalších zemí. A jednou z nich je i naše republika. 🙂

Nejen že si u nás můžeme z pohodlí domova objednávat z jejich e-shopu, ale navíc se jít kochat a objevovat nové chutě a vůně i do jejich oleoték – konkrétně v Brně a Praze.

zdroj: La Chinata Facebook

oleoteka

Já vám dnes představím alespoň ve zkratce to, co nejvíc zaujalo mě a jako bonus pro vás mám domluvenou také slevu na e-shop La Chinata, abyste si mohli udělat radost:

  • Slevový kód: GABI10
  • sleva 10 % na celý nákup
  • platný od pondělí 30. 11. do neděle 31. 1. 2021

la chinata

Extra panenský olivový olej – ze slunného Španělska k vám domů na stůl

Znám spoustu lidí, kteří si z dovolené na jihu vozí zásobu olivového oleje. To kvůli výhodné ceně a hlavně jeho chuti a kvalitě. Jenže teď se jen tak někam nedostaneme a taky… dovedete si představit cestování se třemi dětmi a ještě s kufrem plným oleje? Já teda ne. 🙂 Takže díky za to, že je poctivý olivový olej k dostání i u nás!

Proč si olivový olej vůbec koupit? Určitě víte, že v mnoha zemích patří “oliváč” mezi základní suroviny, bez kterých se neobejde téměř žádný recept. Běžně ho najdete stát na stole, protože ho používají tak často, že ho nemá cenu ani schovávat. A dlužno dodat, že právě obyvatelé zemí, kde se konzumuje hodně olivového oleje patří mezi nejzdravější na světě. Já sama na něj nedám dopustit a přidávám ho do spousty jídel. Jestli to máte stejně, tak mi asi dáte za pravdu, že v takovém případě se vyplatí koupit si větší balení a z toho si případně vždy odlít do menší sklenice. Naprosto skvělá mi přijde tato varianta oleje ve spreji. Šplíchnete si přesně tolik oleje, kolik potřebujete. Žádné plýtvání a neodhadnutí množství.

Olivové oleje s příchutí- když chcete okusit víc!

V každé kapce ochuceného oleje ucítíte poctivý základ oleje a nádech přidané ingredience. Jsou tak vyvážené, až mi to vyrazilo dech. Jako čekala jsem hodně, ale že budou až tak dobré…

Za sebe doporučuji bazalkový olivový olej, protože když zrovna nebudete mít k dispozici čerstvou bazalku, tak stačí pár kapek do salátu nebo na těstoviny a efekt máte zaručený! Petr si vybral olivový olej ochucený česnekem a ten se v kuchyni také neztratí. Milovníci pálivého pak určitě nesmí opomenout olej ochucený pálivou papričkou.

olivové oleje s příchutí

U La Chinaty se vám z bohatého výběru celkově protočí panenky. Takže jestli váháte, doporučuji malé testovací balení – čistý olivový olej pořídíte už za 15 Kč – 25ml balení, nebo pak ochucené oleje, které najdete mezi dárky.

ochucené olivové oleje

Octy a balzamikové krémy aneb Váš salát vás za to bude milovat

Balzamikové octy a krémy si k nám do kuchyně hledaly cestu pomaleji. Ale jakmile jsem propadla kouzlu salátů, tak to bez nich najednou nebylo ono. Dlouho jsem hledala takový krém, který bude mít hustou konzistenci, bohatou a lehce štiplavou chuť a zároveň mě nezruinuje. 🙂 Takže když jsem ho našla, už se mi nechtělo investovat do dalších marných pokusů. Každopádně kolega Honza octy a krémy od La Chinaty tak chválil, že jsem jim dala šanci. Konkrétně tomuto fíkovému balzamikovému krému a po prvním ochutnání jsem dostala nutkání si ho schovat už jen pro sebe. 😀

Prohlédněte si kompletní nabídku octů a krémů.

la chinata salat-recept spanelske-delikatesy

Vařit bez soli a koření? To nejde!

I pan král ze známé pohádky Sůl nad zlato moc rychle zjistil, že bez soli to není ono. A stejně tak je to v kuchyni s kořením a bylinkami. Kdybych za sebe měla vybrat jen jednu věc z této kategorie, tak to bude rozhodně pepř pěti druhů. Konkrétně se v této kombinaci setkáte se zeleným, bílým, černým, jamajským a růžovým pepřem. Každý z nich má nejen specifickou barvu, ale hlavně chuť a vůni. Společně pak vytváří hotový chuťový koncert! Hned jsem si část přesypala do mlýnku. Jestli podle mě pravidelně vaříte, tak už víte, že v mých receptech se ve většině případů nachází čerstvě mletý pepř. Je totiž mnohem intenzivnější než klasický mletý.

Stejně tak ale používám i čerstvě mletou sůl a na některá jídla hrubozrnnou a šupinky. Tady ale pozor – hůř se odhaduje množství a může se stát, že si jídlo přesolíte. Takže opatrně.

la chinata pepr-recept

Další španělské dobroty

Svoje tipy bych vám tu mohla psát donekonečna, protože gurmánskými specialitami se to u nich na e-shopu doslova hemží. Proto už jen v bodech:

  • Sušená rajčata – opět jestli mě znáte, tak víte, že je vyloženě miluji. Kdybych mohla, nacpu je všude. 😀
  • Krém s paprikou a chilli – svěží chuť s pikantním nádechem. Ideální doplnění těstovin, salátů, ke grilované zelenině, masu, na opečené toasty…
  • Paštiky – skvělé k domácímu pečivu, na party i jako dárek.
  • Netradiční kombinace chutí v marmeládách – doporučuji mangovou se sektem. To je za mě snídaně matek na rodičovské must have. 😀
  • Je libo něco na přiťuknutí? Takové španělské víno dodá vaší hostině, posezení s rodinou nebo romantické večeři s partnerem onu neodmyslitelnou třešničku na dortu. Ráda bych tady podotkla, že právě ze Španělska nám doma červená vína chutnají nejvíc. Konkuruje jim snad jen Argentina. Navíc teď na podzim a v zimě se hodí k pečeným masům, kořenové zelenině…

španělské potravinyšpanělské vínočervené španělské víno 3W2B3916mangová marmeláda mangova-marmelada

Ručně vyráběná mýdla z olivového oleje budou vaší koupelně slušet

Nespadá to sice do vaření, ale tady ta mýdla tak krásně voní a vyživují, že byste je nejradši snědli. Každopádně když vám představuji sortiment La Chinata, tak se o nich chci zmínit.

U nás doma tuhá mýdla nesmí chybět a celkově (soudě dle rostoucí nabídky a také fotek na sociálních sítích) mi přijde, že si získávají poslední roky větší pozornost. Jestli jste jim zatím “nepřišli na chuť”, tak vám sem vypíchnu pár bodů, které vás třeba přesvědčí je alespoň vyzkoušet:

  • Tuhá mýdla se pohybují svým pH v rozmezí 7-9, díky čemuž mají mnohem lepší ochranný efekt na pokožku.
  • Vyrábí se z přírodních a za studena lisovaných olejů. V tomto případě z olivového.
  • Neobsahují konzervanty a umělá barviva.
  • Jsou šetrná k naší pokožce (i té nejcitlivější) a zbytečně nepoškozují její ochranný film.
  • Mýdla z La Chinata jsou zabalená v papírové krabičce, kterou můžete dát do sběru. Žádný zbytečný plast.

Nalákala jsem vás? Tady opět tipy za nás:

Tato mýdla pořídíte okolo 130 Kč za 100 g, což je skvělá cena. Tuhá mýdla kupujeme běžně i dražší.

olivová mýdla lachinata-mydlo

Kosmetika, která vás bude hýčkat

Celkově s olivovou kosmetikou neuděláte chybu. Není zbytečně zatížena parabeny a silikony, naopak vám dopřeje silné hydratační a vyživující účinky. Zní to jako reklamní klišé, ale otestovala jsem si to na vlastní ruce 🙂 a taky mám k dispozici pozitivní ohlasy od nás z práce a od fanoušků. Když jsem sdílela balíček na Instagramu, hned se mi ozvalo několik z vás s tím, že kosmetika La Chinata je naprostá pecka. Takže za sebe už mám připsané další věci, které chci postupně vyzkoušet.

Zatím vám můžu doporučit hlavně tento krém na ruce. Zbytečně nemastí, dlouho vydrží a má moc příjemnou vůni.

kosmetika s olivovým olejem

Ježíšek letos přišel ze Španělska?

Proč ne. Vzhledem k tomu, že se téměř nikdo z nás za hranice letos nepodíval, tak je to fajn příležitost, jak svým blízkým dopřát něco chutného a s nádechem dovolené. U La Chinata vyberete dárky pro opravdové gurmány a všechny, co se rádi nechávají hýčkat kvalitní kosmetikou. Všechny zmínky v článku můžete brát jako moje vyzkoušené tipy, se kterými nešlápnete vedle. A jako bonus vám připomínám slevový kód:

  • Slevový kód: GABI10
  • sleva 10 % na celý nákup
  • platný od pondělí 30. 11. do neděle 31. 1. 2021

la chinata

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...