Archiv článků

Recenze

Bake For Someone – společné pečení – fotoreport

A je to tady! Konečně vám můžu ukázat fotky ze super pečení s šikovnou Irenou, která díky pekařské výzvě vyhrála novou PlusSteam troubu od Electroluxu. Na přání Ireny se pekl narozeninový dort. Zvolila jsem lehčí piškotový korpus (s částí špaldové mouky), krém z tvarohu a mascarpone a zdobilo se pouze ovocem a meduňkou. Pro ty… Číst dále…

Entrée Restaurant

Přečetla jsem si po sobě celý článek a zjistila, že Entrée vychvaluji tak moc, že to může být až podezřelé. Takže na začátek netradičně vsouvám tento úvodník, kde na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí přísahám, že nejde o žádnou prvoplánovou reklamu a nic podobného. Jen jsou prostě tak dobří. Jo a psa doma… Číst dále…

Janova pec

Představuji vám Jana Krále a jeho Janovu pec Müsli patří k nejoblíbenější variantě snídaně u většiny z nás. To kupované ze super hyper marketů jsme doma zavrhli už hodně dávno. Je přeslazené, převoněné a ovoce nechutná jako ovoce. Když je chuť a čas, tak si je pečeme doma, ale tím jak teď chodím do práce,… Číst dále…

Le Rendez Vous – festival s chutí Francie

Součástí festivalu Bonjour Brno 2016 byla tato víkendová akce na začátku dubna.  Konala se v kouzelné hale Malá Amerika v Brně (přímo u hlavního vlakového nádraží). My se vydali v neděli. Počasí sice nepřálo, byla docela zima a lehce mrholilo, ale to vůbec nevadilo. Těšila jsem se, že objevím další super projekty a nakoupím něco… Číst dále…

Soutěž o troubu PlusSteam a společné pečení

Pečete rádi? Vaše trouba vás už nebaví? Zajímají vás žhavé novinky? Pak tu mám jednu bombu! Soutěžte o novinku PlusSteam a zamilujte se do ní. Nová trouba je pecka, ale tím to rozhodně nekončí. Velmi příjemným bonusem – tedy doufám v to – je rozhodně společné pečení v pražské kuchařské škole Electrolux AvantGarde. Setkat se můžete… Číst dále…

Jablečný koncentrát – tip na pití

Určitě stejně jako já často přemýšlíte, co dát dětem pít. Samo sebou je nejideálnější pít čistou vodu, ale čas od času je dobré dětem dopřát i jinou variantu. Na tento jablečný koncetrát jsem narazila u kamarádky Dáši už dvakrát. Jen poprvé jsem se zapomněla zeptat, co že to je za zázrak Podruhé už se tak… Číst dále…

Garden Food Festival Olomouc

Mám slabost pro food festivaly. Ví to o mně snad každý a nestydím se za to. Kde jinde ochutnávat to nejlepší, co je momentálně k dispozici, inspirovat se a navíc se sejít s fajn lidmi? Garden Food Festival v Olomouci jsem chtěla navštívit už minulý rok, ale bohužel se mi kryl s jinou akcí. Letos si jej už… Číst dále…

Katy design

Znáte pojem “zlaté české ručičky”? Určitě ano! A já mám tu čest vám tentokrát představit jednu šikovnou ženu, u které to platí na 100%.

Čaj o páté – recenze

Teď v zimním období, více než kdy jindy, řešíte možná podobnou otázku jako já – jaký dětský čaj dětem koupit? A co pro sebe? Pokud by si měly vybrat děti, sáhnou po pěkné krabičce. Je to celkem logické. Obsah je zatím tolik nezajímá. Já poslední týdny naprosto propadla sypaným čajům. Žádnou předešlou zimu jsem neochutnala tolik druhů čajů jako letos.

Katka Karpíšková – Pečeno s láskou

Představuji vám Katku a projekt Pečeno s láskou Mám tu pro vás další tip od jedné z mých čtenářek (děkuji Ivce). Jedná se o “voňavý” projekt Pečeno s láskou a určitě vás dostane stejně jako mě. Já sama říkám, že jídlo je potřeba připravovat s láskou jak k samotným surovinám, tak i k lidem, kteří… Číst dále…