Archiv článků

Články

Soutěž s e-shopem MAMAJA

Jak moc dobře víte, nejen v kuchyni, ale celkově v domácnosti se u nás snažíme dodržovat nějaká rozumná ekologická “pravidla”. Neplýtvat, s rozumem nakupovat, podporovat místní projekty, prodejce a suroviny, šetřit energie (, i proto stavíme pasivní dům) a celkově se vše držet v určité rovnováze. Proto mě moc potěšila možnost uspořádat pro vás, moje… Číst dále…

Jíst za dva nemusíte aneb Jak na stravování během těhotenství

  Hned na začátek musím přiznat, že každé moje těhotenství je jiné, ať už co se týče průběhu, potíží, tak i chutí. A stejně tak to bude u vás. Jedno ale máme všechny společné. Není potřeba jíst za dva a přecpávat se, ale spíš to přeformulovat tak, že je dobré jíst dvakrát tak poctivěji. Alespoň… Číst dále…

Dřevínek – talířky s vůní dřeva

Zhruba rok zpět se rozjel ve velkém trend dřevěných talířků. Myslím si, že jste určitě u nějaké blogerky nebo kamarádky viděli krásný dřevěný talířek ve tvaru zvířátka a na něm nádherně naservírovanou svačinku. Já si tehdy říkala, že mít doma malého špunta, tak neváhám a kupuji ho také, ale pro ty naše dvě odrostlé děti… Číst dále…

Extra silný alobal – pomocník nejen do kuchyně

Alobal. Dá se říct naprosto obyčejná věc, bez které se ale v kuchyni neobejdete. Stejně jako pečící papír a potravinová fólie nesmí chybět v žádné domácnosti. A i tak už se mi několikrát stalo, že nám doma došel a jako naschvál samozřejmě o víkendu. Na vesnici vám pak nezbývá nic jiného, než zkusit sousedy. Teď… Číst dále…

Letní mód se smaltovaným nádobím

Miluji léto. I když jakmile se teploty přehoupnou přes 30 °C, tak mi to nedělá zrovna dvakrát dobře, tak i přes to je léto úžasné. Zvlášť když máte zahradu a na zahradě spoustu čerstvé zeleniny a ovoce. To totiž pak stačí vzít mísu, otevřít branku a jít si nasbírat dobroty na koláč, oběd i večeři…. Číst dále…

Mamarket – lokální poklady

Jít si za svým snem je vždy hodně náročné. A v některých případech mnohem náročnější, než si kdo myslí. Své o tom ví snad všichni menší tvůrci, kteří se jednoho dne rozhodli opustit svoji komfortní zónu a pustit se do tvoření něčeho vlastního. Může se to zdát jako hodně romantický nápad, ale kolikrát je to… Číst dále…

Dětské kozí kolostrum

Loni v říjnu jsem pro vás na blog připravila speciál, který se věnoval kozímu kolostru. “Testovala” jsem ho na celé rodině a od té doby jsme si ho koupili ještě jednou, abychom ve zdraví přežili zimu. Teď zpětně vám můžu prozradit, že mě jen jednou potrápily dutiny (a to až teď v květnu z klimatizace… Číst dále…

Speciál s vůní kávy

Miluji dobrou kávu. A miluje ji i Petr. A oba tak moc, že jsme byli na kurzu domácí přípravy a za svatební dary jsme si pořídili dobrý kávovar. Tak nějak by se to dalo ve zkratce shrnout. Ale jak už moc dobře víte, já se o milovaných věcech ráda rozepisuji, takže po čajovém speciálu tady… Číst dále…

Ať žijí svačinové a obědové krabičky a láhve

Během celého března jsem si dělala průzkum, jak jste na tom s “krabičkováním” do práce (a do školy). Hlasování dopadlo jak na Facebooku, tak na Instagramu i ve zprávách jednoznačně pro variantu “Nosím si s sebou do práce svačiny i obědy.” Celkový žebříček máte tady ↓↓↓ místo: Nosím si s sebou do práce svačiny i… Číst dále…

Otestovala jsem Lepicol Lighter

V práci mám na starost několik projektů, u kterých si sama fotím produktové fotky a chystám příspěvky na jejich sociální sítě. Loni na podzim k profilu s probiotiky přibyl i nový Lepicol Lighter, o kterém jsem zatím nic netušila. A protože mám ráda, když vím, o čem píšu, tak jsem se rozhodla, že Lepicol v… Číst dále…