zimní recept

Zimní talíř hojnosti

100%

Porcí

4

Příprava

15 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 2 menší batáty
  • oblíbený listový salát
  • cca 150 g Sušená rajčata v olivovém oleji
  • cca 400 g krůtích prsou
  • olivový olej
  • čerstvě mletá sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • krému z paprik a chilli papriček
  • polenta

Přes zimu se velká část z nás potýká s problémem: jak do sebe dostat co nejvíce zeleniny? Přitom je to tak snadné. Stačí si hlídat to, že na talíři musí být vždy alespoň část vyhrazená právě pro zeleninu. I proto jsem se v rámci barterové spolupráce s e-shopem La Chinata rozhodla pro tento talíř hojnosti. Najdete tam totiž hlavně zeleninu a naučím vás díky němu dva z mých triků.

Kouzlo totiž spočívá v tom, že při základním vaření se dá často vystačit se solí a pepřem a při servírování pak podtrhnout chuť ingrediencí správně zvolenými surovinami. V tomto případě pro dospělé krémem z paprik a chilli. Ten se hodí k pečené zelenině i masu.

Druhý fígl je v tom, že když vám náhodou od oběda něco zbyde, ale nechce se vám pak jíst to stejné druhý den nebo na večeři, můžete z toho jednoduchou obměnou vytvořit jiné jídlo. Jako já ze zbytku salátu, masa a sušených rajčat salát. Ten jsem posypala černým sezamem a pokapala balzamikovým krémem.

Všechny tyto španělské dobroty seženete u La Chinata, který jsem vám mimochodem na blogu už představila v článku o (nejen) olivovým oleji. Jako bonus pro vás mám domluvenou také slevu na e-shop La Chinata, abyste si mohli udělat radost:

  • Slevový kód: GABI10
  • sleva 10 % na celý nákup
  • platný od pondělí 30. 11. do neděle 31. 1. 2021

la chinata

Připravte si pečenou zeleninu s krůtím masem

Jako první si připravíme zeleninu. Tu si důkladně očistíme, umyjeme a batáty oškrábeme. Rozehřejeme si plech na 180 °C a nachystáme si plech s pečícím papírem. Na ten rozvrstvíme nakrájené papriky na proužky a batáty na kostky. Jen lehce zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby zhruba na 15-20 minut.

Krůtí maso nakrájíme na malé kostky, lehce osolíme a opepříme. Na rozpálenou pánev kapneme kvalitní olivový olej, který se hodí i k restování (na což se La chinata specializuje) a maso zprudka osmahneme. Přikryjeme pokličkou a necháme “dojít”.

Salát umyjeme, nandáme na talíř. Přidáme upečenou zeleninu, sušená rajčata a maso. Jako přílohu doporučuji kukuřičnou polentu. Ta se uvaří v osolené vodě, a pak jen lehce opeče na olivovém oleji.

Těsně před podáváním pokapeme olejem z rajčat a doplníme krémem z paprik a chilli. Ten je ale pikantní, takže pro děti vynecháme.

zelenina s masemšpanělské potravinyšpanělsko receptyzelenina-a-masorecept se zeleninoukrutí maso podzimni-recept recept-s-krutim-masem spanelske-ingredience

salát salat-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 2