jablka-hrusky-napoj

Zimní nápoj

Příprava

5 min

Vaření

1 h

Hlasuj

Ingredience

  • 10 velkých jablek
  • 5 hrušek
  • 10 lístků meduňky
  • půlka vanilkového lusku
  • voda

Další z řady zimních nápojů je tento ryze lokální. Jablka a hrušky k zimě patří a doma je buď máte uskladněny od podzimu nebo jsou lehce k sehnání.

Postup:

Jablka a hrušky umyjeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme na pekáč, přidáme lístky meduňky a půl vanilkového lusku (dřeň vyškrábeme nožem a i samotný lusk přidáme k ovoci).

Promícháme, nalijeme půl hrnku vody a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme zhruba hodiny, průběžně promícháváme.

Při podávání vždy zalijeme horkou vodou, necháme vyluhovat a můžeme podávat. Ovoce samo sebou můžeme po vypití sníst.

Toto množství jsme vypili během víkendu, ideální je po upečení ovoce přendat do zavařovací sklenice.

napoj-deti teply-zimni-napoj jablka-hrusky-napoj

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0