cervena_repa_recepty

Zelí z červené řepy

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g červené řepy
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • celý kmín
  • med
  • sádlo
  • ocet

Už jsem to psala několikrát. Červená řepa je pro mě jednou z královen podzimu a zimy. Zkoušeli jste někdy “zelí” z červené řepy? Pokud ne, tak to rozhodně napravte.

Jak si připravit “zelí” z červené řepy

Řepu okrájíme, umyjeme a nastrouháme nebo rozmixujeme nahrubo v mixéru. Dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla řepa ponořená. Osolíme, lehce okmínujeme, přidáme med a ocet podle chuti – záleží, zda máte radši zelí sladší nebo nakyselo.

Necháme uvařit doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme ji nakonec k řepě, promícháme a ochutnáme, zda není potřeba přisolit či přidat medu nebo octa.

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

zeli_z_cervene_repy_recept cervena_repa_postup cervena_repa_recepty

zeli-z-cervene-repy-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 8
-->