zdrave_jidlo_salat

Zeleninový salát

50%

Porcí

4

Příprava

10 min

Hlasuj

Salát

  • 1 svazek ředkviček
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 mísa (125 g) polníčku
  • 3 jarní cibulky
  • olivový olej
  • čerstvě mletá sůl
  • citronový pepř
  • chilli paprička

Žampiony

  • 400 g žampionů bílých
  • čerstvě mletá sůl
  • drcený kmín
  • čerstvě mletý pepř
  • máslo
  • případně šunka

Zeleninový salát (s pečenými žampiony)

Teď na jaře máme stále častěji chuť na saláty. Jejich výhoda je jednoznačně v rychlosti, chuti a navíc do těla dostanete spoustu vitaminů.

Tento zeleninový se hodí hlavně na jaro, kdy je k dostání první jarní cibulka, ředkvičky a polníček. Pro starší děti a dospělé doporučuji doplnit pečenými žampiony a čistě pro dospělé a milovníky ostřejšího navíc přidat chilly papričku.

Postup přípravy salátu:

Veškerou zeleninu očistíme a umyjeme. Polníček necháme jak je, ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, stejně tak jarní cibulku a okurek ještě na půlky. Zakapeme olivovým olejem, lehce osolíme a přidáme citronový pepř. Pro dospělé přidáme na tenká kolečka chilli papričku. Podáváme čerstvé.

Pokud chceme doplnit salát pečenými žampiony, připravíme si nejdřív je a salát během jejich pečení, aby byl co nejvíce čerstvý.

Žampiony očistíme, dáme na plech, lehce osolíme, okmínujeme, opepříme a poklademe tenkými plátky másla. Pečeme na 180 °C zhruba 20 minut. Chutné je také přihodit k žampionům ze 4 plátky šunky (nakrájet na koousky).

zeleninovy-salat-recept-deti jarni-cibulka-zdrave rychly-recept-vecerezdrave-jidlo-salat

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100 2