vanocni-zdrave-susenky

Vánoční pomerančové sušenky

Vaření

10 min

Hlasuj

Ingredience

  • 100 g špaldové mouky hladce mleté
  • 35 g karobu
  • 4 velké lžíce rýžového sirupu
  • 50 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané)
  • z 1 kůra z pomeranče
  • moučkový cukr na obalení

Tento skvělý recept mi poslala moje skvělá kamarádka Zuzka. Nebyla bych to já, kdybych si jej lehce neupravila, ale to už mě znáte. Každopádně to hlavní jsem zachovala – chuť a vůně pomeranče.

Postup:

Mouku prosejeme s karobem a práškem do pečiva. Přidáme rozšlehaná vejce, rýžový sirup, změklé máslo a pomerančovou šťávu i kůru (z očištěného pomeranče). Vypracujeme těsto, které je hodně lepivé. Zabalíme do potravinové folie a dáme na 2 hodiny do lednice.

Přichystáme si plech s pečícím papírem, rozehřejeme troubu na 200 °C a moučkový cukr prosejeme do misky.

Kávovou lžičkou nabíráme těsto, celé obalíme v moučkovém cukru a klademe na pečící papír. Necháváme velký rozestup a pečeme 10 minut.

Po vyndání z trouby necháme pár minut vychladnout, poté přemístíme na rošt.

V uzavřené nádobě vydrží sušenky 7 dní.

vanocni-pomerancove-susenkyvanocni-cukrovi-recept vanocni-zdrave-susenky

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->