Tvarohový koláč

50%

Porcí

8

Vaření

1 h

Hlasuj

Ingredience

  • 100 g hladké mouky
  • 80 g kukuřičné mouky
  • 70 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vejce

Postup:

Tvarohový střed: 40 g třtinového cukru, 500 g čerstvého (plnotučného) tvarohu, 1 lžíce medu, 3 vejce (žloutky a bílky odděleně), 20 g hladké mouky, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Posypka: 40 g mandlových lupínků, 25 g třtinového cukru, 1 lžíce skořice

Z mouky, másla a cukru vypracujeme prsty drobenku. Přidáme celé vejce a vše spojíme v těsto, které prsty namačkáme do kulaté pečící formy o průměru 23 cm (kousek i po okrajích).

Smícháme tvaroh, lžičku medu, žloutky, mouku a vanilkový cukr.
V jiné (vysoké) misce ušleháme z bílků sníh a poté do něj zašleháme cukr. Opatrně sníh vmícháme do tvarohové směsi. Tvarohovým krémem naplníme těsto ve formě.

Smícháme třtinový cukr, skořici a mandlové lupínky a posypeme směsí dort.

Troubu předehřejeme na  180°C a pečeme zhruba hodinu, dokud není krém pevný. Necháme dezert vychladnout v troubě.

tvarohovy-dort tvarohovy-dort2

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100
-->