pecene-veprove-maso-recept

Trhané vepřové maso s kaší z brambor a krup

100%

Porcí

7

Příprava

15 min

Vaření

4 h 20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1,5 kg vepřového plecka
  • čerstvě mletá sůl
  • 7 polévkových lžic olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 zarovnané kávové lžičky sladké mleté papriky
  • 3/4 kávové lžičky čerstvě mletý pepř
  • 4 stroužky česneku (prolisovaného)
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 40 ml jablečného octa
  • řeřicha na posypání

Na trhané maso jsem se doma chystala už dlouho. A tak když jsem přemýšlela nad tím, jaké jídlo připravit na oslavu pátých narozenin Jiříka, volba byla celkem jasná. Na internetu najdete spoustu receptů a každý se něčím liší. Docela často i v době pečení. Je to určitě dáno i tím, že někdo peče maso celé v kuse a jiní si maso nakrájí na menší kusy. Protože jsem věděla, že 7 hodin pečení nestihnu, zvolila jsem variantu menších kusů.

Stejně tak najdete nespočet marinád, a tak jsem šla cestou marinády “co dům dá” a jako přílohu naplánovala bramborovou kaši nastavenou špaldovými kroupami.

Upečte si vepřové maso a natrhejte ho

Vepřovou plec nakrájíme na “menší” kusy – to znamená řekněme 4 × 4 cm. Lehce osolíme a připravíme si marinádu.

V misce smícháme olivový olej, hořčici, mletou papriku, čerstvě mletý pepř, česnek a rozmarýn. Všechnu marinádu vmasírujte do masa, přikryjte a dejte do lednice do druhého dne.

Hned ráno maso vytáhneme, necháme cca 15 minut venku a přendáme do hlubokého pekáče. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C, necháme 20 minut péct, a pak pekáč vytáhneme a podlijeme maso zeleninovým vývarem a jablečným octem. Přikryjeme pokličkou a vrátíme do trouby, kde stáhneme teplotu pouze na 120 °C.

Takto přikryté pečeme celé 4 hodiny.

Po upečení natrháme maso vidličkami a podáváme s kaší.

Bramborová kaše s kroupami

Přípravu bramborové kaše určitě zvládnete sami. Já si brambory mixuji vždy s teplým mlékem a kouskem másla.

Tentokrát jsem kaši nastavila ještě uvařenými špaldovými kroupami (které jsou samotné skvělou přílohou) a tuto variantu vám rozhodně doporučuji vyzkoušet :-)

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu) – přihlášením dáváte souhlas s odběrem novinek z blogu Recepty dětem.

Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem zasílání newsletterů -novinek z blogu. Stisknutím tlačítka "Registrovat se" dáváte automaticky souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje.

Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥

recept-na-trhane-maso trhane-veprove-maso

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 1