Tolstolobik obalený v celozrnné mouce

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 1 tolstolobik
  • 3 mrkve
  • 2 pórky
  • pár kuliček nového koření a černého pepře
  • větvička rozmarýnu
  • sůl
  • olivový olej

 

Postup:

Vykuchanou a očištěnou rybu od šupin omyjeme a naporcujeme na podkovy a plátky z konce ryby. Lehce osolíme, dáme do hrnce a zasypeme nakrájenou zeleninou, kořením a rozmarýnem a zakapeme olivovým olejem. Dáme na 24 hodin do lednice.

Dokončení: 50 g másla, celozrnná mouka, 1 dcl bílého suchého vína

Druhý den si rozpálíme máslo, rybu obalíme pouze v celozrnné mouce a opečeme ze všech stran. Jakmile máme opečené všechny kousky, dáme si je bokem z hrnce a nasypeme veškerou zeleninu, která byla naložená u ryby a necháme ji také opéct. Posupně vybereme kuličky pepře a nového koření.

Zalijeme vínem, které necháme lehce vyvařit – během toho vznikne hustá šťáva (zahuštěná díky celozrnné mouce, která zbyla v hrnci z obalené ryby).

Vrátíme zpět rybu, stáhneme plamen na minimum a přikryjeme poklicí. Necháme rybu dojít, aby byla hotová.

Podáváme například s mrkvovo-bramborovou kaší.

Vždy dávejte pozor na kosti – nejdříve si maso oberte u sebe na talíři, až poté jej podávejte dítěti.

tolstolobik-obaleny-v-celozrnne-mouce

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->