smetanova-zmrzlina

Sušenky

100%

Příprava

25 min

Vaření

10 min

Hlasuj

Ingredience

  • 150 g másla
  • 100 g medu
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva bez fosfátu
  • 2 vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 225 g špaldové mouky hladce mleté
  • 1 bio vanilkový cukr

Domácí sušenky, tím děti a nejen děti vždy potěšíte, to mi věřte. Tyto jsem vymyslela speciálně, protože jsem chtěla otestovat nové vykrajovátko, které se hodí na ozdobení misky nebo hrnečku. Třeba k domácí zmrzlině. Můžete je použít ale také jako vánoční cukroví.

Postup:

Mouky prosejeme s práškem do pečiva do mísy. Máso nakrájíme na kousky a promneme společně s mouku prsty, až vznikne drobenka.

Vejce rozšleháme s medem a vanilkovým cukrem vidličkou (med používáme lehce tekutý).

V mouce vytvoříme jamku, do které nalijeme vejce s medem a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice přes noc.

Druhý den vytáhneme zhruba 30 minut před pečením, aby těsto povolilo a šlo lehce vyválet. Vyválíme si vždy plát zhruba 0,5 cm tlustý a vykrajujeme.

Pečeme na 170 °C dozlatova.

susenky-recept

susenky-bez-cukru

smetanova-zmrzlina

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 4
-->