Špagety se sardinkami a křepelčím vejcem

Porcí

5

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 balení špaget
  • 1-2 plechovky kvalitních sardinek
  • 1 cibule
  • 2 křepelčí vejce na 1 porci
  • olivový olej
  • petržel kudrnka

Výhoda toho, že o Vás všichni ví, že máte rádi dobré jídlo, je ta, že ze zahraničních cest vozí jedlé dárky. Tentokrát se ke mně dostaly výborné italské těstoviny a ještě lepší olivový olej, který nádherně voní. Přidala jsem k tomu křepelčí vajíčka a na světě je chutný a rychlý oběd.

Postup:

Špagety uvaříme dle klasického postupu. Na pánev dáme šťávu/olej ze sardinek, opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nasekané sardinky, aby se prohřály.

Dáme si uvařit křepelčí vejce.

Smícháme špagety s cibulí a sardinkami, přidáme na půlky nakrájené vajíčka, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Na ozdobu přidáme petržel.

spagety-recept-vejce spagety-sardinky-krepelci-vejce-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->